Ötvös Tibor

Tom Cruise még mindig vezet

Tom Cruise blockbustere, a Mission: Impossible III egyre biztosabb úton halad a bukás felé. Bár világviszonylatban jól muzsikál a film, hazájában közel 48%-os csökkenést produkált a hétvégén. A hét másik buktáját a Poseidon könyvelheti el.

Vannak filmek, melyekről nehezen gondolná az ember, hogy a bukás szele is elérheti. Számomra ilyen volt Sean Connery A szövetsége és Tom Cruise harmadik küldetése. Ám mindkét esetben tévedtem.

A Mission: Impossible III ugyanis közel 50%-os bevételcsökkenést produkált múlt heti eredményeihez képest. A premier hétvégéjén még elfogadhatónak nevezhető 50 millió mostanra alig 24 millióra csökkent. A 150 milliós gyártási költségeket Amerikában immáron biztosn nem termeli vissza. Világviszonylatban persze jobban muzsikál, hiszen eddig összesen 154 milliót szedett össze, de a fekete pont Hollywoodban odakerült Tom neve mellé.


Hamar elsüllyedt a Poseidon

Második helyen kezdi meg - elég rövidtávúnak ígérkező - karrierjét Wolfgang Petersen feldolgozása, a Poseidon. A 160 millió dolláros gyártási költségeket esélytelen visszahozni, hiszen mindössze 20 millióval nyitott. Pedig sztárokkal alaposan el van látva a film. Kurt Russell, Josh Lucas, Emmy Rossum, Jacinda Barrett és Mike Vogel mellett Richard Dreyfuss neve is szerepel a stáblistán.

Az Atlanti-óceánon ringatózik a világ egyik legnagyobb luxushajója, a Poszeidon. A fedélzeten nagy a készülődés, hiszen közeledik a szilveszteri bál. Este az összes utas a hatalmas Bálteremben gyűlik össze. Zajlik a mulatság és mindenki jól érzi magát. Ám a hajó kapitánya észreveszi, hogy valami baj van. A távolban egy hatalmas, több 100 láb magas hullám közeledik. Kitérni előle lehetetlen, a katasztrófa bekövetkezik. És megkezdődik az utasok élet-halál harca a süllyedő hajó belsejében.


Valami belement a szemembe!

Egy helyet esett Robin Williams és az RV, mely így a harmadik. A negyedik helyen egy újabb premier áll. Lindsay Lohan legújabb vígjátéka, a Just my Luck, mely siralmasan, alig 5 millióval kezdett.

Ashley a világ legszerencsésebb nőinek egyike: karrierje felfelé ível, minden, amihez hozzáfog, sikeresen végződik. Jake ennek pontosan az ellentéte: szinte semmi nem sikerül neki és úgy tűnik, a balszerencse egyfolytában kísérti. Egy partin való találkozást - és egy csókot - követően mindez óriási fordulatot vesz, a balszerencse Ashley-re, a siker pedig Jake-re száll.


Ezért nem utazok repülővel!

Ötödik az An American Haunting, míg őt A 93-as járat követi. Hetedik helyen Jeff Bridges és a Stick It áll. Nyolcadik az idei év egyik legnagyobb sikere, a Jégkorszak 2 - Az olvadás, mely világviszonylatban hamarosan eléri a 600 millió dolláros bevételt. Kilencedik a Silent Hill - A halott város, mely hazájában nem fogja visszatermelni a beléfeccölt 50 milliót. A sort a Hoot zárja.


Új animációs sikerfilm?

A héten mutatják be Tom Hanks és Audrey Tautou botrányflmjét, A Da Vinci-kódot. Mellette bejuthat még a Top 10-be a DreamWorks új animációs meséje, az Over the Hedge és egy újabb trash-horror, a See No Evil is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csuszi #10
    [spoiler] akkor igy?:D
  • csuszi #9
    /spoiler csak kiprobalom hogy kell
  • argento #8
    Én láttam MI 3-at és nagyon jó film. Tom szépet alakít - mint mindig - és a film is jól pörög. Akik meg kritizálják Tom-ot meg a filmet biztosan azért teszik, mert ők tuti sokkal jobb filmet készítenének. De egyszer én úgy megnézném azt a filmet amit a kritikus emberek csinálnak, hiszen ők sokkal jobban tudják. Vagy tévednék ... ? :)
  • kandeláber #7
    A végleges adatok alapján kicsivel jobban muzsikált az első két helyezett: MI3: 25M, Posseidon: 22,1M. A MI3 össz. világbevétele 213M-nál jár, tehát abszolút nem jár egyre biztosabb úton a bukás felé.
  • Blasta #6
    "Vannak filmek, melyekről nehezen gondolná az ember, hogy a bukás szele is elérheti. Számomra ilyen volt Sean Connery A szövetsége"

    Pedig nem meglepő. A filmtörténet egyik leggyengébb alkotása, ami mesének túl akciódús/kemény, akciófilmnek túl mesés/gyerekes, a kutyát nem érdekelte.
    (és nagyon nem értem Connery ilyen filmvállalásait, a másik ilyen überbuktája a "Bosszúállók" volt, amiről kijöttem a moziból)
  • bertino #5
    speciel nekem egyikse teccett egyébként se, bár ezt még nem láttam
    történelmet nem fog írni az biztos :-)
  • bertino #4
    én nemtom miért várják az emberek, hogy ez egy atomjó film egyébként is
    mindenkit akit kérdezek ugy áll hozzá, hogy huuu biztos jóóó, mert tom krrúúz, meg mert harmadik rész, csak jó leheeet

    valami hihetetlen szánalmasak
    ja, és akkor kiderül, hogy nem véletlenül bukta ennyire, talán azért, mert az is a film ?
  • winnie #3
    az nem nyereség, csak egy mutatószám. kell vagy 400M, hogy igazából nyereséges legyen. ottthon nem szerepel jól az MI3 - világviszonylatban javíthat még. (csak arra célzok, hogy igazából semmit nem jelent, hogy a készítési költségnél többet hoz-e)

    a poseidon csúnya bukta viszont.
  • fawcet #2
    Érdekes a matek benne. 150 milka szerintem felfele kerekített összeg.
  • totya4 #1
    Szegények, 150 millió volt az előállítási költség, 154 millió az (eddigi) bevétel, tehát csupán 4 millió dollár a nyereség. Tényleg, ennyit egy hétvége alatt megkeresek... :D