Ötvös Tibor

A Driver is mozikba kerül

Az Atari egyik klasszikusa, az eddig négy részt megért Driver sem kerülhette el sorsát és filmet készítenek belőle. A jó hír azonban, hogy a megfilmesítéssel a Silent Hill-t is készítő Roger Avary-t bízták meg.

Úgy tűnik azért pár játék szakértő kezekbe kerül - magyarul elkerüli Uwe Boll kameráját. Az előzetesek alapján egyszerűen parádésnak ígérkező Silent Hill után az író-rendező Roger Avary újabb adaptációt kaparintott meg.

Ez pedig nem más, mint az Atari berkeiben eddig négy részt megérő Driver. A játék első része 1999-ben jelent meg a GT Interactive gondozásában először PlayStationra, majd követte egy számítógépes változat is. A film ennek a résznek a cselekményére épül majd.


A '70-es években játszódó történet főszereplője egy beépített rendőr, bizonyos Tanner, aki elég komoly feladatot kap: le kell buktatnia egy egész bűnszövetkezetet, melynek berkeibe sofőrként épült be. A játék hatalmas sikerének köszönhetően újabb és újabb részekkel gazdagodott. A folytatások azonban nem arattak osztatlan sikert és a Driver egykori dicsfénye mára eléggé megkopott. És ezen a most megjelent negyedik rész sem változtatott sokat.

Avary kijelentette, hogy bár a történet gerincét az első rész adja, azért a filmben találkozhatunk majd a játék későbbi részeiben felbukkant karakterekkel is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bertino #12
    ez nem baj, sőőőőt
  • BiroAndras #11
    Egy filmből készült játékból csinálnak filmet...
  • PetruZ #10
    Ha ezt nem tudtam volna, a "csak"-ot nem teszem idézőjelbe... Mindössze arra próbáltam utalni, hogy a cikk hangsúlya szerint az SH-t Avery készíti (ő is rendezi) - ami nem igaz.
  • bertino #9
    hűűűűű, azonnal meg kell szereznem az eredetit
  • gakoska #8
    Milyen 4 rész?
  • winnie #7
    az eredeti vagy a feldolgozásra tolvajtempóra gondolsz?
  • winnie #6
    avary olyan filmnek írta mondjuk a forgatókönyvét, ha jól rémlik a címe, mint a ponyvakönyv, vagy, izé, ja megvan. ponyvaregény.
  • PetruZ #5
    Kis kavar: az SH-t Christophe Gans rendezi és Avary "csak" a forgatókönyv írója volt.
  • MacrosTheBlack #4
    Miért nem a Mester, Uwe Boll rendezi? Őt akarjuk!
  • Number One #3
    Ha legalabb annyira jo lesz mint a Tolvajtempo akkor mar szerintem elegedettek lehetnek a Driver rajongok.

    Szemelyszerint csak a 2. reszt vittem vegig de az basszottul bejott anno.

    Remeljuk a legjobbakatt:)