Ötvös Tibor

A belső ember az élen

A mostani hétvége nem hozott semmi meglepetést. Ahogy az várható volt, Spike Lee sztárokkal telezsúfolt thrillerje, a hazánkban is látható A belső ember az élen nyitott.

Spike Lee az amerikai afro-filmgyártás egyik kultikus alakja. Olyan filmekkel a háta mögött, mint a Malcolm X vagy Az utolsó éjjel, bizony kisebbfajta meglepetést okozott a bejelentéssel, miszerint új mozija a thriller műfajának kereteit feszegeti majd.

Ám a főszereplők személye szinte minden kételyt eloszlatott. Denzel Washington, Clive Owen és Jodie Foster hármasa igazán ütőképesen hangzott. És, mint most kiderült bizony az is. Mivel már készült kritika oldalunkon, így a történet bemutatásától most eltekintek.


Tisztára, mint a kínai reptér biztonsági őrei

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a filmnek nem igazán kellett megerőltetnie magát, hiszen mindössze 29 milliót hozott be és ezzel már meg is szerezte az első helyet. 45 milliós költségeit maximum 3 hét alatt visszatermeli. Második helyre csúszott vissza a Wachowskik képregényfeldolgozása, a V, mint vérbosszú. A hétvégén mindössze 12 millió dollárt tudott összeszedni, ami több, mint 50%-os visszaesést jelent.

Harmadik helyen kezdett az idehaza ismeretlen szereplőkkel leforgatott horror, a Stay Alive. A gyártási költségek nem ismertek - a találgatások maximum 15-20 millióra tippelnek marketinggel együtt -, de a több, mint 11 milliós nyitó hétvége bizonyára jó kezdet.


A vér nem válik vizzé

Mikor egy csapat tini elkezd játszani egy Maradj életben nevezetű ultrarealisztikus videójátékkal, különös dolgok veszik kezdetét. Pár játékos ugyanis pontosan úgy hal meg, ahogy tette azt az általa irányított karakter a játékban. Ettől kezdve új értelmet kap a játék címe.

Negyedik helyre csúszott Matthew McConaughey és Sarah Jessica Parker romantikázása, az Anyám nyakán, mely már közel 15 millió dolláros hasznot szedett össze. Őt követi Tim Allen vígjátéka, a The Shaggy Dog. Hatodik a múlt héten debütált She is the Man, mely ezzel az eredményével visszahozta a belefektetett 20 millió dollárt.


Larry, a kábeles fickó új ügyfeleket hajt fel

Hetedik helyen debütált az elég hosszú címmel megáldott Larry the Cable Guy: Health Inspector című vígjáték. A film egy ismeretlen színészekkel telezsúfolt vígjáték, melynek főszereplője Larry, aki Egészségügyi ellenőrként dolgozik New Yorkban. A vígjáték az ő kalandjait mutatja be.

A 7 millióval startoló vígjátékot egy remake, a Sziklák szeme , majd az Eight Below követi. A sort Bruce Willis 16 Blocks című akciója zárja.


Stone még mindig szexi... vagy újabb CGI-effekt?

Az amerikai nézők jövő héten is el lesznek árasztva régen várt filmekkel. A legnagyobb sikerre egy animációs film, a Jégkorszak 2: Az olvadás számíthat. Az ősállatok kalandjai mellett Sharon Stone nagy visszatérése is számíthat kisebbfajta sikerre. Azért mellékesen megjegyzendő, hogy az első részt készítő Paul Verhoeven, Michael Douglas és Joe Eszterhas teljes mértékben elzárkóztak azElemi ösztön 2-től. És végre mozikba kerül a nálunk is többször szereplő horror, a Slither is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #2
    jön sharon stone 1300+ moziban. nem sok. de bármi lehet 2-10M között.
  • EmThor #1
    Inside Man-nek meglesz jövő hétre a 45$ milla :) állítólag és az itteni kritika alapján is van annyira jó :)

    bár a hype meg az első rész sikere alapján sex sells, jön Sharon Stone és megint jól végig sexelik a filmet... Bemutató alapján legalább is nem nagy cucc...

    Különben is, Jégkorszak 2 for president :)