Ötvös Tibor

Igaz történet az élen

Megszokott dolog, hogy az új filmbemutatók a bevételi listák élén kezdenek, ám egy hét múlva nagy zuhanásba kezdenek. A mostani hét sem alakult másképpen.

Új hét, új bemutatók, új első helyezett - ez a tendencia az amerikai bevételi listákon. Új beszállóként érkezett és rögtön az élen nyitott ugyanis a megtörtént eseményeken alapuló Eight Below. A dráma főszerepében a Halálos iramban sztárja, Paul Walker és mindenki pités-fiúja, Jason Biggs láthatók. A gyártási költségek nem ismertek, így sajnos nem tudni, hogy a közel 20 milliós nyitány mennyire kielégítő a stúdió számára.


Első helyen kezdett a valós eseményeken alapuló dráma

A film egy expedíció történetét meséli el, amely az Antarktiszon zajlott. Jerry Shephard, Cooper és egy amerikai geológus kutatása komoly fordulatot vesz, amikor egy baleset következtében elszakadnak szánhúzó kutyáiktól. Innen a történet két szálon halad tovább és 6 hónap eseményeit mutatja be. Az ezüstérmet az új Nagy durranás foglalja el. A Date Movie készítői között megtaláljuk a Horrorra akadva íróit is, így nem meglepő a második hely. Egy ilyen filmnél elég nehéz történetet mesélni, de kifigurázásra kerül többek között a King Kong, Mr. és Mrs. Smith és a Kill Bill is.

A gyártási költségek itt sem ismertek, de a 19 milliós bevétel valószínűleg sikeres kezdésnek mondható. A harmadik helyre csúszott vissza Steve Martin remake-je, a Rózsaszín párduc 16,5 millióval. A 80 milliós gyártási költségből már több, mint 42-t visszatermelt.


A Menyasszony kicsit más köntösben

Negyedik a Curious George 11 millió dolláros bevétellel. Őt a Végső állomás 3 követi, mely a héten kerek 10 milliót hozott vissza. Hatodik Harrison Ford új akció-thrillerje, a Firewall. Az egyre lejjebb csúszó film eddig összesen 27 milliót szerzett, ami sajnos nem épp bíztató.

Hetedik helyen egy új beszálló, a Samuel L. Jackson és Julianne Moore főszereplésével készült dráma, a Freedomland. A történet Richard Price bestsellerjén alapul. Brenda Martin hatalmas bajba kerül: egy fekete bőrű férfi ellopta a kocsiját, melynek a hátsó ülésén volt négy éves kisfia is.


Julianne Moore elrabolt kisfiát keresi

A film első hétvégéjén 6 millió dollárt jövedelmezett. Őt egy remake, a When a Stranger Calls követi 5 millióval. A thriller immáron háromszorosan visszatermelte költségeit. A kilencedik helyen álló Gagyi mami 2 szintén már csak pluszt termelt, hiszen eddig 61 milliót jövedelmezett. Az utolsó helyet Nanny McPhee - A varázsdada foglalja el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 5i #2
    Én azért megnézem. A Date Movie viszont nagyon király lehet. Legalábbis a trailerje szerint.
  • EmThor #1
    firewall iszonyat nagy bukta