Ötvös Tibor

Martin Lawrence az élen

Martin Lawrence a 2003-as Bad Boys 2 óta mindössze egy filmet forgatott. A kosaras vígjáték, a Rebound aztán szépen meg is bukott.

Így inkább visszatért a kitaposott ösvényhez és ismét belebújt a 2000-ben már sikert aratott nagymama bőrébe. És ismét jól tette: a Gagyi mami 2 rögtön az élen kezdett 28 millió dolláros bevétellel, ami szép teljesítmény egy 40 millió dolláros költségvetéssel készült filmtől.


"Ó mondd, te kit választanál?"

A mami visszatért és csípősebb, mint valaha! Malcolm Turner FBI ügynök az álcázás egyik szakértője. Most azonban a világot fenyegeti veszély, így ismét belebújik a nagyi bőrébe és dadának áll a gyanúsított házában. Ám a három csemete nem éppen a nyugalom és kedvesség mintaképe. A második helyen szintén egy friss film, az Emma Thompson főszereplésével készült Nanny McPhee - A varázsdada áll. A gyerekfilm szintén szűkös büdzsével készült és első hetén ennek felét vissza is termelte. A film hazai bemutatója február 16-án esedékes.

A Brown család hét csemetéje anyjuk halála óta égetnivalóan rosszak. Apjuk életét az is nehezíti, hogy zsarnok nagynénje, Adelaide néni az általa juttatott pénz megvonásával fenyegeti Mr. Brownt, ha nem nősül újra egy hónapon belül. Márpedig a néni pénze létfontosságú a családi költségvetés szempontjából. A gyerekek persze megsejtik, hogy nemsokára mostohaanyjuk lesz, következésképpen még rosszabbul kezdenek viselkedni és már a sokadik nevelőnőt űzik el a háztól.


A rejtélyes dada, Nanny McPhee

Egy este aztán a rejtélyes Nanny McPhee érkezik a Brown házba. A gyerekek azonnal ellenséget látnak az ijesztően rusnya dadusban, ám varázserejével szemben tehetetlenek. Nanny McPhee átveszi az irányítást, és a kis rosszcsontok döbbenten veszik észre, hogy rossz magaviseletük ezúttal nem a nevelőnőt távolítja el a házból, sokkal inkább gyors és varázslatos módon ijesztő következményekkel jár.

A dobogó harmadik fokára csúszott vissza a múlt heti első vámpírsztori, az Underworld: Evolution. A mostani 11 millióval már 44 millióra rúg a bevétele. A negyedik helyen szintén egy újdonság, a katonai Annapolis található. A film egy fiatal fiú kalandjait mutatja be. Jake minden álma, hogy az Amerikai Tengerészetnél szolgáljon. Hogy ez valóra váljon, először túl kell esnie egy kiképzésen az Annapolis-i Akadémián. Szerencsére a fiú nincs egyedül. Barátságot köt Alival, ám ezt sokan nem nézik jó szemmel, Ali ugyanis afro-amerikai.


Egy kiképzés emlékei, avagy esőben nem izzad a katona

Ötödik a legújabb animációs sikermese, a Hoodwinked 7 millióval. Őt követi Ang Lee Oscar-esélyes drámája, a Brockeback Mountain 6 millióval. A Disney új drámája, a Glory Road 5 millió dollárral a hetedik, míg a nyolcadik 4 millió dollárral a The Last Holiday. A kilencedik helyre csúszott vissza a Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, mely szép lassan eléri a 300 milliós bevételt hazájában.

A sort Pierce Brosnan első nem 007-es filmje zárja, a The Matador. A film érdekes elegye a drámának és a thrillernek. A történet szerint egy házaló ügynök és egy magányos bérgyilkos a véletlennek köszönhetően hosszabb időt töltenek együtt és ez mindkettőjük életét megváltoztatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macccy #4
    Főőőleg a BadBoys 1!
    "Itt ülünk egy csillogó fekete műfaszban és mivagyunk benne a herék"

    Áhh ... BadBoys for life
  • jefferson83 #3
    + Bad boys 1-2, Nemzetbiztonság BT., nem olyan rossz színész én mindig tudok rajta röhögni.
  • artschiatwork #2
    A Nekem 8 és az Állj, vagy jövök nekem bejött :)
  • zaki #1
    én nagyon nem bírom Martin Lawrence filmjeit.nem igazán jön be ez a stílus