Ötvös Tibor

Az óriásmajom az élen

A 4-napos hétvégén a King Kong lett Amerikában a legnézettebb film. Ám nagy ünneplésre nincs ok, hiszen a hétvégi 31 milliós bevételével is csak 108 millió dollárt termelt vissza a ráfordított 207-ből.

Világviszonylatban persze jobban áll, hiszen 272 millió dollárt hozott összesen. A második helyre került a Walt Disney legújabb filmje, a Narnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, mely 30 milliót szedett össze. A mesefilm igazán nagy sikernek számít, hiszen csak az Államokban 163 millió dollárt termelt vissza a 180 milliós kiadásból.

Harmadik helyen nyitott Jim Carrey új filmje, a Dick és Jane trükkjei. A 100 millió dollárból készült film a hétvégén 23 millióval kezdett.


Dick és Jane az amerikai álmot élik. Ám egy nap az egész átváltozik az amerikai rémálommá. Mikor Dick állása veszélybe kerül és ezzel együtt eddigi egész élete, elhatározásra jut: nejével összefogva visszaszereznek mindent, amitől meg kellet válniuk.

A negyedik helyen kezdett Steve Martin családi vígjátékának folytatása, a Tucatjával olcsóbb 2. A 14 millióval nyitó vígjátékot a Kőkemény család követi 10 millióval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HuAn82 #7
    Van egy olyan érzésem, hogy azért nem kellesz sajnálni őket. Lesz ott pénz,ha más nem idővel (DVD, számítógépes és műanyag játékok, bögrék, stb...).
  • kandeláber #6
    A jegyeladásból származo bevétel keveseb mint a fele folyik be a stúdióhoz. A reklámköltséget meg a forgalmazó fizeti, nem a stúdió.
  • Malbeth #5
    Minek van vége???
  • 5i #4
    A producereket nem érdekli, hogy ÖSSZESEN mennyit termelt a film. Ha Amerikában bukik, akkor vége. Ezt még Kurt RUssell mondta, aki egyszer bevallotta, hogy alig kap szerepet, pedig filmjei Európában sokkal sikeresebbek, mint hazájában.
  • Cat #3
    a 207ben nincs benne, hogy vagy 50 millió volt a reklámkampány - biztos vagyok benne hogy ennél azért többet vártak.
  • Dr4gonlord #2
    207 millát öltek bele a filmbe, és 272 millát kerestek vele eddig (Ha a globális bevételt nézzük.)
  • Zedas #1
    "Ám nagy ünneplésre nincs ok ... ráfordított 207-ből ... 272 millió dollárt hozott összesen."

    Most mi van?