Ötvös Tibor

Kultképregény a vásznakon

Újabb képregényadaptáció lesz látható a mozikban. Ezúttal a Warner Bros. készít filmet a nagysikerű Watchmen című füzetből.

Alan Moore formabontó története alaposan nekiugrik a szuperhős-képregények tradícióinak. A Watchmen mind stílusában, mind megvalósításában igazán újszerűre vállalkozott, és tette ezt úgy, hogy szinte kizárólag a műfaji kliséket használta fel, továbbá feltett néhány olyan kérdést, melyen valószínűleg mindenki elgondolkodott, aki életében legalább egyszer kézbe vette valamelyik gumiruhás álarcos kalandjait bemutató füzetecskéket.

A Watchmen története egy alternatív 1985-ben játszódik. Ebben a világban a szuperhősök kezdetben inkább csak amolyan "álarcos bosszúállók" voltak. A bűnözővadászat meredeken zuhanó népszerűsége az első igazán szuperképességekkel rendelkező lény felbukkanásával azonban átértelmeződött és a szuperhősködés a sötét sikátorokból a nagypolitika színpadára került. Többek között megnyerte az USA-nak a vietnámi háborút. És mivel a csúcsról már csak lefelé vezet az út, kezdetét veszi egy lassú hanyatlás, ami a kezdeti rajongásától a csömörig, majd egészen a hősök elleni nyílt erőszakig, végül tevékenységük teljes betiltásához vezet.

Hollywood már majdnem 5 éve próbálja megfilmesíteni a képregényt. Joel Silver producer először a Fox stúdióhoz vitte el a terveit, ahol Terry Gilliamet szemelték ki rendezőnek. A projekt végül nem jött össze, egészen mostanáig. A Warner Bros. ugyanis megszerezte a jogokat és jelenleg a rendező valamint a szereplők kiválasztása zajlik. Bemutatási időpont még nincs kitűzve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Venom1986 #2
    Egyáltalán milyen szuperhősök azok ott a képen?
  • Tetsuo #1
    Má megint?