Ötvös Tibor

A Farkas a vádlottak padján

Hollywood szereti a klasszikusokat feldolgozni, persze ezek többsége nyomába sem ér az eredetinek. Most a Piroska és a farkas esett áldozatul, ám a mese kapott egy furcsa csavart.

A december 23-án Amerikában bemutatásra kerülő Hoodwinked című animációs mese a klasszikus történetet veszi alapul. Ott kezdődik, ahol az eredeti mese véget ért: Grizzly Főnök és Bill Stork nyomozó a Nagymamánál folytatnak nyomozást. Az ügyben kihallgatásra kerül a karatebajnok Piroska, a gúnyos Farkas és az ostoba Erdész is. A vád betöréses lopás, állandó evéskényszer, engedély nélküli fejszehasználat. De minden érintett másként élte át az eseményt.


Piroska kihallgatáson

Jó szokás szerint a filmben a szereplők hangjait igazi világsztárok adják. Így a Nagymama Glenn Close, Piroska Anne Hathaway, az ostoba Favágó pedig Jim Belushi hangján szólal majd meg. A film előzetese innen letölthető.

Érdekesség, hogy a kezdetben még gyermekeknek készített animációs filmek mára kezdenek "felnőttesedni". Legutóbb például a Csodacsibe váltott ki hatalmas ellenszenvet a hazai nézőkben, de előtte A hihetetlen család is tartalmazott a kicsik által nem igazán érthető dolgokat. És akkor a Vadgalambot nem is említem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csudri #4
    Tudtommal január 13-án van az USA bemutató és nem karácsony előtt.
  • rgerg #3
    Sztem a grafikával annyira nem is lenne baj,de a mozgáskultúra a filmben kicsit zavaró.

    Lehet hogy tetszeni fog...de csak ha tényleg akkora baromság mint ahogy az előzetes mutatja.Az utolsó három ilyen filmet (Madagas...Robotok meg még egy aminek a nevére sem emlékszem) nem is tudtam végignézni olyan túrók voltak.

    A teknősös poén tetszett:-D

    Ja még egy észrevétel:Ti nem unjátok ezt a gégerákos narrátorhangot?
  • Drawain #2
    Lassan hasonlóak azokra a sorozat-cg mese-förmedvényekre amit néha látni a Cartoon Network-ön.
  • Drawain #1
    Hát a hangok jók, de ez most trendi, hogy így visszafejlesszék a grafikát? :(