Ötvös Tibor

Wesley Snipes végképp B-kategóriás lett?

A kultfilmnek számító New Jack City volt az első film, amely megmutatta az addig többnyire vígjátékokban domborító Wesley Snipes keményebb oldalát. Az 1991-es filmet Mario Van Peebles rendezte.

Most újból összeáll a duó egy thriller elejéig. A Hard Luck munkacímet viselő három szálon fut, amelyek egy ponton összekapcsolódnak majd. Az első történet egy alkoholcsempészt, a második egy sorozatgyilkost, míg a harmadik egy drogkereskedőt helyez a középpontba. Snipes az egykori drogkereskedőt alakítja, aki megpróbál jó útra térni, ám egy napon rejtett kábszert talál és nem tud ellenállni a kísértésnek.


Snipes a kultfilmnek számító New Jack City-ben

Snipes társa a szebb időket is megélt Cybill Shephard lesz. A 2000 óta csupán tévéfilmekben feltűnő színésznő Casst, a külvárosi háziasszonyt alakítja, aki múltjában egy gyilkos titkot rejteget.

A film történetileg érdekesnek is tűnhet, ám sajna a készítők személye kétkedésre adhat okot. Snipes a Penge-trilógián kívül mostanában semmi emészthető produkcióval nem jelentkezett. Legutóbbi, 7 másodperc című akcióját azonnal B-kategóriássá minősítették és a videótékák polcaira száműzték. Cybill Shephard felett szintén eljárt az idő, Peebles pedig abszolút másodvonalbeli rendező lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Daniel19 #15
    Igen, a Pusztítóban.
  • winnie #14
    az alapból B kategóriás, ami videón végzi.
  • Mice #13
    az a patkányburgeres volt?
  • Daniel19 #12
    Nekem az 57-es utas tetszik tőle a legjobban....na meg mondjuk ott a Pusztító is.
  • Inquisitor #11
    A Woong Fu vagy a Jungelláz is elég jó filmje volt. Le is nyomták elég soxor mindkettőt a TV-ben :)
    A Csont nélkült inkább hagyjuk.
  • Inquisitor #10
    Azért nehéz elhinni, de Wesley Snipes nem csak akciófilmekben játszott, mondhatni éppen, hogy más fajta filmekben kezdte a pályafutását! Szóval nem kéne egy lapon emlegetni az alant felsorolt "akciófiml only" sótlan arcokkal, akit csak viccből szoktunk szinésznek hívni.
    Van egy Seagal rajongó ismerősöm, de őt csak is harcművészeti szempontból nyűgőzte le, még ő se tartja színésznek :P
    Snipes meg nem egy filmdrámában vitte a prímet szerintem. Csak ő hobbyból járt küzdősportokra és aztán egyszer csak befűzték ilyen szerepre. Meg mondjuk elég jó főgonosz volt a pusztítóban.
    http://www.imdb.com/name/nm0000648/
    Csak hát többet lehet keresni még egy B kategóriás akciófilmmel is, mint egy jól sikerült drámával. :)
  • Mice #9
    azt nem tudom a h.p. kinél üti meg egyáltalán a C-t..., de az én szememben az az A-s színész akinek legalább 5-10 filmjét álomból felébresztve is a legjobbak közé tudom sorolni, vagy azok akik kultuszfilmeket csináltak. és bár legutóbb ezt a szót a sincitynél is alkalmazták, azért nem az ilyenekre gondolok amikor cult-ot mondok (egyedül a képregényfüggők miatt nem mondom h sza$ film, pedig...)
  • 5i #8
    Nem attól lesz B-kategóriás egy film, mert 10-20 millás a költségvetése. A legjobb példa erre a Fűrész, hiszen az első rész 1, míg a folytatás 4 millióból készült.
  • schrank #7
    szerintem sokan láttak itt már 150-200 milliós szar filmet nehogy már más mondja meg nekem hogy melyik a jó film és melyik nem attól hogy nem halivúdban forgatnak még lehet jó film szerintem csak manapság már nem trendik a klasszikus értelembe vett akciófilmek
  • Cat #6
    kb. 50 millió dolláros költségvetés felett