Ötvös Tibor

Újabb Romero-klasszikust dolgoznak fel

Manapság a képregényfilmek és a játékadaptációk után a legjobb befektetés egy klasszikus horror újraforgatása... legalábbis anyagi szempontból. Még a fanyalogva fogadott Doom is képes lesz összbevételével hangyányi profitot termelni.

George A. Romero zombi-sorozatát a stúdiók már elővették. Az élőhalottak éjszakája, a Holtak hajnala filmeket már feldolgozták. Legutóbb pedig maga Romero nyúlt saját művéhez és készítette el A holtak földje címmel a Holtak-sorozat negyedik részét.


Részlet Steve Miner egyik klasszikusából: A ház

Szerintem senki nem lepődött meg a híren, hogy a sorozat záródarabját is újból előveszik. Az már jóval nagyobb érdeklődésre tarthat számot, hogy A holtak napja című részt a nagy öreg Steve Miner vezényli le. Akinek nem ismerős az idősödő úriember neve, annak elárulom, hogy olyan, igazi horror-klasszikusokat köszönhetünk neki, mint a Péntek 13 második része, vagy a Warlock és A ház. De Miner neve fémjelezte a Halhatatlan szerelem című romantikus filmet vagy a Dawson és a haverok tévésorozatot.

A záró(?) rész története szerint a Földet teljesen ellepték a zombik. A túlélők - többnyire tudósok és katonák - földalatti bunkerekben húzzák meg magukat. Ám a halottak bejutnak a búvóhelyre, hogy az emberiség utolsó csíráját is kiirtsák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Commandante #12
    A Haz kiraly volt. Kissrackent egy csomot paraztam tole... :o)
  • Skyline #11
    Csak remélni tudom hogy a Land of dead-nél jobb lesz...
    Az első rész után ez a második egy botrányszar siralmas baromkság volt....Hajrá 3...
  • Voltan #10
    Mondjuk a remake-ek nem sikerültek rosszul. Ha ez az új hozza az átlagos színvonalat, akkor nem lesz rossz. Nagy reneszánsza van manapság a zombifilmeknek. (Mondjuk soha rosszabb divathullámot :D)
  • Loál János #9
  • Anubys #8
    Aztán majd 2006-ban lesz Land of the Dead Remake, meg Night of the Living Dead Remake Remake, mert kell a lé hullavúdban... :)
  • Anubys #7
    4 rész van... ;)
  • Lammer #6
    Igy van, jol mondjatok...

    Minden zombifan neveben kerjuk a kiigazitast!!!

    1968 Night of the Living Dead
    1978 Dawn of the Dead (szubj.megj: legjobb kedvenc ;))
    1985 Day of the Dead
    1990 Night of the Living Dead REMAKE (de mar nem Romero rendezi, hanem atadja a szeket a zsenialis maszkmester Tom Savininak, aki mellesleg rengeteg epizod illetve klis szerepet vallal Romero illetve tobbmas rendezo altal keszitett zombis filmben)
    2004 Dawn of the Dead REMAKE (ez sem ROmero rendezes: Zack Snyder a direktori szekben)

    2005 Day of the Dead 2: Contagium (ez sem ROmero, enyhe utanerzes, fercmunka, illetve probalja elmeselni a day of the deadig tortenteket, elozmenye tulajdonkeppen)
    es 2005 Land of the Dead, vegre Romero mester a szekben... (lehet mondani 4ik resznek!?)

    es akkor, ahogy nezem jonni fog egy DOD remake... haaaaaaat kivancsi leszek :|
  • 5i #5
    Imádtam! Hiába, a régi horroroknál nincs jobb!

    Frászkarika, A ház 1-2, A kapu, Warlock (istenem, ez még most is elámít)! Hol vannak ezekhez képest a Sikoly meg TUdom, mit tettél tavaly nyáron ökörségek.
  • Derapo #4
    A ház. Emlékszik még valaki erre? Kinek van ez meg, Nekem nagyon tetszett mindkét rész.
  • schakaal #1
    Az Élőholtak Éjszakája nem egyenlő a Holtak Hajnalával.Az Élőholtak Éjszakáját 1990-ben forgatták újra(az eredeti 1968-as) azonos címmel.Üdv minden horrorrajongónak!:)