Ötvös Tibor

Újabb képregény a vásznakon

A képregényfilmek korát éljük! A Pókember sikere óta egyre-másra ontják Hollywoodból a jobb-rosszabb adaptációkat.

A hazai képregényrajongók sokszor bizony meglepve nyugtázzák, hogy míg ők kishazánkban a '80-as években a Bobo, Góliát és Pif füzetekre gyűjtögették zsebpénzüket, addig Amerikában már Pokolfajzat tett rendet a rosszfiúk között. Ezért is van, hogy a manapság hazai mozikba kerülő "szuperhősök" felét alig ismeri valaki.

Ezt a sort gyarapítja a Warner Bros is, aki az Amerikában nagy sikerű The Losers című képregényt kívánja a vásznakra vinni. A DC - Vertigo gondozásában kiadott füzetek története egy különleges kiképzésben részesült akciócsoport kalandjait mutatja be. A csapatot elárulják, csapdába csalják és tagjait kivégzik. Azonban a gyilkosok nem végeznek tökéletes munkát, hiszen egyikük sem hal meg. Felépülésük után elindulnak megkeresni az árulót.

A Vesztesek története először 1970-ben jelent meg a DC Comic GI Combat és Our Fighting Forces című köteteiben, ám akkor még egy csapat amerikai katona kalandjait mutatta be a II. Világháborúban. A mostani formáját 3 évvel ezelőtt nyerte el, amikor a Vertigo elővette a képregényt és mai köntösbe bújtatva kiadta.

A filmváltozat forgatókönyvéért a színész-rendező Peter Berg lesz a felelős. Ő volt Az Amazonas kincse valamint a Péntek esti fények című filmeknek. De, amint arról már mi is beszámoltunk Berg dirigálja le a lopakodós játékok királyaként számon tartott Splinter Cell filmváltozatát is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!