Ötvös Tibor

Hivatalos címet kapott Spielberg olimpiai filmje

Amint arról már beszámoltunk a rendezőzseni, Steven Spielberg kis hazánkban forgatja legújabb filmjét. Az eddig csak „1972-es olimpiai film” munkacímet viselő alkotás megkapta végleges címét.

Ez pedig nem más, mint a rendkívül eredeti és fantáziadús München. A film az 1972-es müncheni olimpia eseményeit dolgozza fel. Mint az ismeretes, ez az esemény rendkívül gyászos nap volt a sport történelmében. Ekkor történt ugyanis, hogy 11 izraeli sportolót kivégeztek, amely az egész világot megrázta.

A film főszereplője a Hulk-ból megismert Eric Bana lesz. Bana egy izraeli titkosszolgálat vezetőjét alakítja majd. Feladata megakadályozni a feltételezett palesztin merénylőket szörnyű tervük véghez vitelében. A filmben feltűnik még a Karib-tengerről áthajózott Geoffrey Rush is. Az ő szerepe egyenlőre nem ismert.

A film bemutatójának időpontja 2005. december 23., vagyis a gyártó Dreamworks a karácsonyi hajrá egyik zászlóshajójának szánja a guru filmjét.

A filmet már most Oscar-esélyesnek tartják, így az elvárások rendkívül nagyok. Ha a rendező nem jól nyúl a témához, abból még botrányfilm is lehet. De Spielberg nem erről híres. És reméljük, hogy még visszatér hazánkba forgatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!