Ötvös Tibor

Jodie Foster ismét rendez

A Bárányok hallgatnak című filmmel A-kategóriás sztárrá avanzsáló Jodie Foster nemcsak színésznőként, de rendezőként is megállja a helyét Hollywood-ban.

Idén jut mindkettő a leszbikusságát nyíltan vállaló hölgy rajongóinak. Színészi kvalitásait a Flightplan című thrillerben tárhatja a közönség elé, míg rendezői látomásait a Sugar Kings című drámában valósíthatja meg. Foster kisasszonynak 10 év után ez lesz az első rendezése. A film ötletét a Vanity Fair című újság egyik cikke szolgáltatta. Az írás Marie Brenner: In the Kingdom of Big Sugar címmel volt olvasható az előbb említett magazinban.

A cikk egy fiatal ügyvédnőről szól, aki frissen diplomázva kikerül az ügyvédek világába és összeáll egy veterán sztárügyvéddel. Közös erővel megpróbálnak elítéltetni egy cukornád-ültetvényest, aki illegálisan foglalkoztat munkásokat.

A filmmel kapcsolatban két változat is terjeng. Az első, hogy maga Jodie Foster alakítja majd a veterán ügyvédet. Ez jól hangzik, hiszen Foster kiválóan alakít "fura" karaktereket. Ezt véleményem szerint eddigi karrierje során a legjobban a Nell, a remetelány című drámában tárta a közönség elé.

A másik hír, miszerint Jodie "csak" rendezi a filmet, az ügyvédet Ashley Judd formálja majd meg. Judd is "veteránnak" számít a megtört nők alakításában, elég csak a Kettős kockázat vagy a Függőség című filmekben alakított szerepekre gondolni. Bármi igaz is ezekből, a filmnek csak előnyére válhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!