Ötvös Tibor

Clint Eastwood világháborús filmet rendez

Az Oscar-díjas színész-rendező Clint Eastwood élete első háborús filmjét készül megrendezni.

A legutóbb a Millió dolláros bébivel kritikailag és anyagilag is sikert arató rendező szeret stílusok között váltogatni. Karrierje során készített már western-t (Nincs bocsánat), romantikus drámát (A szív hídjai), thrillert (Tökéletes világ), sci-fi-t (Űrcowboyok), krimit (Véres munka) és drámát (Titokzatos folyó, Millió dolláros bébi). Mindegyik film kritikai és anyagi siker volt (kivétel talán a Véres munka, mely Vin Diesel xXx-e mellett nem rúghatott labdába) és ha szimplán nevét adja egy filmhez, a minőség garantált.

Legújabb rendezése James Bradley Flags of our fathers: Heroes of Iwo Jima könyvéből készül. A forgatókönyvért az utóbbi időben rendkívül felkapott Paul Haggis (Millió dolláros bébi, Crash) a felelős. A történet a címben is szereplő Iwo Jima-i csatára helyezi a hangsúlyt. Az 1945. telén lezajlott ütközet fordulópont volt a Csendes-óceáni harcok történelmében. Egy hónap alatt 22,000 japán és 26,000 amerikai katona vesztette életét. Ebben a csatában készültek a leghazafiasabb fényképek: egy amerikai katona kitűzi a nemzeti zászlót a sziget legmagasabb pontján, a Suribachi-hegyen. A film az egyik túlélő, John Bradley visszaemlékezésére épül, aki soha nem mesélt senkinek – még családjának sem – az ott történtekről. 1994-ben bekövetkezett halála után fia, James derített fényt apja „élményeire”. 2000-ben ki is adott erről egy könyvet Zászlók címmel.

A szereposztás ismert. Ryan Phillippe (Kegyetlen játékok), Adam Beach (A fegyverek szava) és Jesse Bradford (Fullasztó ölelés) láthatóak majd a főbb szerepekben. A film társproducere Eastwood mellett Steven Spielberg lesz, a filmet pedig a Dreamworks Pictures forgalmazza majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!