Ötvös Tibor

Alice egy furcsa Csodaországban

Manapság nagyon divatba jöttek a számítógépen vagy konzolon egyszer már sikert aratott játékok alapján készült filmek. Ezt a hullámot igyekszik meglovagolni Wes Craven, aki az American McGee Alice című, a mesét alapjaiban megváltoztató, a kritikusok körében nagy sikernek örvendő akció-horror játék filmes feldolgozásán munkálkodik.

Az American McGee Alice története enyhén beteges volt. Eszerint Alice felnőttként elég zavart nő lett. Miután szülei odavesznek egy tűzben, felkerekedik és visszamegy Csodaországba, amely jelentősen megváltozott. Sötét, horrorisztikus hely lett beszélő állatokkal, halálos csapdákkal.



Alice szerepére a horrorban rendkívül jártas Sarah Michelle Gellar-t kérték fel, aki örömmel el is vállalta azt. Gellar filmes karrierje nem nevezhető túl sokrétűnek, de filmjei minden alkalommal anyagilag sikeresek lettek. Példaként említhető a Scooby Doo 1-2, Az átok, a Kegyetlen játékok, a Tudom, mit tettél tavaly nyáron, vagy a Sikoly 2.

Craven pedig bizonyára abban reménykedik, hogy felül tud emelkedni a Sikoly 2 óta tartó sikertelen sorozatán - reméljük így lesz, és végre készül egy igazán színvonalas adaptáció egy remek játékból. A filmet várhatóan 2007-ben mutatják be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!