Ötvös Tibor

Tim Burton újabb lidércnyomása

Tim Burton, a szürrealista látásmódú rendező és a minőségi szerepekre éhező Johhny Depp sokak szerint kiváló párost alkotnak. Az Álmosvölgy legendája, Ollókezű Edward, Ed Wood. Csupa minőségi és egyedi látásmódú film. És mind kritikailag és anyagilag is rendkívül jövedelmező volt.

Burton utolsó filmjét, a Nagy halat Ewan McGregor-ral (Trainspotting) forgatta. Mindenki úgy vélte, hogy Depp úgy fog járni, mint Bruce Willis M. Night Shyamalan-nal: a rendező hanyagolja őt, mert - állítólag - már nagyon sokat dolgoztak együtt.

És íme, itt a jelen. 2005 júliusában mutatják be Burton és Depp legújabb közös filmjét, a Charlie és a Csokigyárat, majd valószínűleg Karácsonykor most készülő animációs filmjüket, a Corpse Bride-t. Aki látta már a Karácsonyi lidércnyomás című animációs "horror - mese - vígjátékot", az körülbelül el tudja képzeli, milyen lesz majd.



A CB ugyanis az ott használt "stop-motion" - technikát alkalmazza majd. Ennek lényege, hogy a bábfigurát lefényképezik, majd nagyon kicsit megmozdítják, újból lefényképezik és így tovább. Nem egy álom, de rendkívül egyedi és a maga nemében unikumnak számít manapság ez a megoldás.

A történet a XIX. században, egy európai faluban játszódik. Victor (hangja Johnny Depp) hazafelé tart, hogy megkérje barátnője, Victoria (Emily Watson) kezét. Megállnak pihenni egy erdőben és - csak úgy poénból - Victor ráhúzza a gyűrűt egy csontra és elmondja a leánykérés szövegét. Mint később kiderül a csont valaha egy ujj volt és egy meggyilkolt lányhoz tartozik (hangja Helena Bonham-Carter). A lány zombiként visszatér és, mint Victor hivatalos menyasszonya követeli jussát.

A történet fényében sejthető, hogy erősen felnőtteknek készülő animációs filmről van szó. És hogy milyen lesz a szokatlan leánykérés története? Minden bizonnyal haláli!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!