SG.hu

A nyár slágere Amerikában a Mr. és Mrs. Smith

Soha ezelőtt nem nyitott még ilyen erősen Brad Pitt vagy Angelina Jolie film az amerikai mozipénztáraknál.

A Mr. és Mrs. Smith című akció-vígjáték a bemutatót követő hétvégén 51,1 millió dollár bevételt hozott az Egyesült Államokban, s ez meghaladja a Trója (Pitt legsikeresebb nyitó-hétvégéje 46,9 millióval), és a Lara Croft: Tomb Raider (Jolie 47,7 millióval nyitó kalandmozija) sikerét is. Az évek óta egyre csökkenő amerikai mozibevételek mezőnyében ez kiemelkedően jó eredménynek számít.

A film népszerűségének nyilvánvalóan nem csak az a titka, hogy a mértékadó amerikai lapokban alapvetően jó kritikákat kapott, hanem az is, hogy a két főszereplő viszonyáról folyó találgatások már hónapokkal ezelőtt közbeszéd témájává tették az alkotást.

Még a film forgalmazóit is meglepte kissé az a tény, hogy a nézők többsége a 25 év feletti korosztályból kerül ki, tehát nem csak a fanatikus tinik rohantak be az első hétvégén megnézni kedvenceiket. Közben a szereplők folyamatosan borzolják rajongóik idegeit, Angelina Jolie például azt pedzegette a napokban a film sajtókampánya kellős közepén, hogy végleg felhagy a filmezéssel, mert elege lett a hollywoodi filmiparból.

A Mr. és Mrs. Smith alaptörténete szerint Jane és John Smith átlagos külvárosi házaspár, akik évek óta unalmas, sivár kapcsolatban élnek. Azonban mindkettőjüknek van egy titka, amiért a másik "ölni tudna". Mr. és Mrs. Smith valójában jólfizetett, megbízhatóan hatékony munkát végző bérgyilkosok, akik ráadásul két, egymással szemben álló szervezetet szolgálnak. Amikor kiderül a turpisság, a családi fészekben elszabadul a pokol…

A film hazai bemutatójára 2005. július 14-én kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!