Kiderült, mikor láthatjuk Christopher Nolan új filmjét

2026-os premiert kap az új Nolan-film.

A Deadline értesülései szerint Christopher Nolan ismét a Universal stúdiónak fog rendezni, és a következő filmje 2026. július 17-én fog moziba kerülni Amerikában. A főszereplő Matt Damon lesz, de mondanunk sem kell, hogy ezen kívül semmit sem tudni a projektről azon kívül, hogy 2025. elején forgatják majd.

Christopher Nolan kapcsán mindig meg szoktuk jegyezni, hogy manapság nagyon kevés olyan rendező van, akik filmjének érkeztére a rajongói réteg felkapja a fejét, ugyanis manapság nagyon kevés olyan rendező van, akiknek a filmjét csak és kizárólag a nevükkel el lehet adni. Nyilván egy Steven Spielberg már rég nem ilyen, így Tyler Perry mellett (akivel olcsó filmeket adnak el, amik sokkal alacsonyabb, de fix bevételt hoznak) Nolan ilyen, amit jól mutat, hogy a COVIDos premier Tenet előtti öt filmjének nyitóhétvégéje sorban 158, 63, 161, 48 és 50 millió dollár volt, döbbenetes összegek, ezen rendezései amerikai összbevételek pedig 188 és 535 millió dollár között ingáztak, csupa-csupa siker. A Tenet Amerikában mondjuk csak 58,5 milliót termelt a vírus miatt, de nemzetközileg így is megvolt a 300 millió fölötti kassza, és utána az Oppenheimerrel helyreállt a világ rendje, hiszen az 82 milliós start után 329 milliós siker lett hazájában, nemzetközileg pedig még 645 millió dollárt hozott.

A rendező hollywoodi filmjei ráadásul nem csak mennyiség szempontból emelkednek ki, hanem minőségileg is. A többségi nézői véleményeket remekül tükröző IMDb-s pontszámok szerint korábbi munkái közül A sötét lovag 9,0-s pont számmal minden idők 3. legjobbja, de a top250-es listán ott van még az Eredet (8,8 - minden idők 14. legjobbja), a Csillagok között (8,6 - minden idők 19. legjobbja), A tökéletes trükk (8,5 - minden idők 43. legjobbja), a Mementó (8,4 - minden idők 57. legjobbja), A sötét lovag: Felemelkedés (8,4 - minden idők 71. legjobbja) és Batman: Kezdődik (8,2 - minden idők 129. legjobbja). Első tíz filmje közül csak három nem került a legjobb 120-ban: az első, minimálköltségvetésű A Csapda (ugyancsak remek értékeléssel bír, 7,6/10 az IMDb-n), az Álmatlanság, mely hiába különleges film, mégiscsak feldolgozás, amit nem is ő írt, és 7,2 jelenleg az IMDb-pontszáma, ami egyébként ugyancsak igen magasnak számít, illetve a Dunkirk, aminek 7,8/10-es pontszámán sincs mit szégyellni. Ezek után készült a Tenet, ami jelenleg 7,3 ponton áll az IMDb-n (a szavazók 4/5-e szerint lett nagyon jó), illetve az Oppenheimer, ami 8,3/10-zel minden idők 106.-ja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEOreg3 #4
    Szerintem rémunalmas volt az Oppenheimer, alig bírtam ébren maradni közben. Már ebből tudtam, hogy tarolni fog az Oscaron. Random dokumentumfilmet az atombomba készítéséről sokkal jobban élveztem volna, mert az legalább arra fókuszál, ami tényleg érdekelt a filmből.
  • CairoJack #3
    Nagyon igaz. Iszonyat fos lett. Egyébként szerintem nem azért nem merik kimondani, mert Nolan, hanem mert a kritikusok az egekig marasztalták, az átlagember meg nem is érti a filmet, így marad az, hogy bólogatnak.
    Pedig egy hulladék sz*r lett. Hozzáteszem a Tenet még annál is sokkal nagyobb hulladék lett, lényegében nézhetetlen. Kb. mint az Eredet. A Dunkirk pedig nálam a dobogós a valaha volt legrosszabb filmek listáján.
    Számomra az utolsó jó filmje a Csillagok között volt, azóta minden ultra bukó.
  • zetortraktor #2
    Igen, én is olvastam ilyesmiről, voltak cikkek, hogy véletlenül kiszivárgott, hogy az emberek félnek. és inkább azt hazudják, hogy bizonyos filmekről, hogy jó volt, pedig nem is volt az - és az a durva, hogy mindenkit beszerveztek, még azokat is, akik azt sem tudják, hogy ki a rendező. Nagyon durva sztori. (A legérdekesebb, hogy mindig olyan filmekről hazudnak, ami nem tetszett neked. Ami tetszik, arról nem hazudják, hogy jó, mert arról igazat mondanak. Érdekes egybeesés, de szerintem is elgondolkodtató.)

    Tippelhetek, hogy kire fogsz szavazni, ha 18 leszel?
  • Frekvency #1
    az oppenheimer szar lett csak ugye ezt snki nem meri kimondani Nolan kapcsán