A kutyát sem érdekelte a tévében a Petőfi Sándor-akciófilm

A mozis futása után a Most vagy soha! a tévében is megpróbálkozott a nézők szerzésével.

Remekül indult a mozikban a Most vagy soha!, a 75 ezres nyitó nézőszám pazar teljesítmény volt, azonban a film rekordgyorsasággal pukkadt ki és 2 hónap alatt csak 158 ezer nézőt szerzett, és idővel még másodvonalas hollywoodi filmek is megelőzték. Azonban az augusztus 20-i tévés premiernél minden adott volt ahhoz, hogy ismét sikert arasson a film.

A TV2 ugyanis szeptember 20-án, a tűzijáték utánra időzítette a premiert, azonban az igencsak gyenge nézettséget produkált, mindössze 198 ezren nézték a Nielsen mérései szerint, ami 8,2%-ot közönségarányt jelent, vagyis az akkor tévét nézőknek ennyi százalékát érdekelte a film. A fiatalok között egy fokkal jobban szerepelt a Most vagy soha!, hiszen a 73 ezer néző 8,6%-os share-t jelentett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • banjozsef #6
    Hát, igen. Nem egy akciófilm volt. Igazából csak Petőfi feleségének voltak akciófilmbe illő történetei. De tényleg, mi lett volna, ha párszor nem mentette volna meg a férjét ( mármint a film szerint )? Azért az elkeseredettség, megalázottság, elnyomás, stb. ( amiben akkor a magyarok voltak ) azért rendben átjött ( kb. ez volt a helyzet ) , hiába látszott, hogy azért már a Lánchíd épülget. És persze a képtelenség ( ami a történeti iratok esetén is
    így lehetett, mert én sem tudok nagy lövöldözésekről ), hogy lényegileg ilyen tömegek megúszták a napot komolyabb vérengzések nélkül, miközben Bécsben már barikádokon harcoltak. Az a nap tényleg egy nagy nap lehetett. Még Petőfi "Talpra magyarjában" való nagypofájúságát is elnéztem neki ( ... "sehonnani bitang ember, ki hogy ha kell, halni nem mer" ... ) , pedig eddig sose szerettem. Mivel kb. a filmben vázolt nyomorú helyzetben lehettek akkor ( és persze sajnos még most is ) a magyarok és valószínű hogy Petőfi is egy - kétszer lehetett puskacső közelében ( de inkább szembe vele ) és végigvitte a napot ( pedig inkább a felesége és a leendő gyereke mellett lett volna inkább a helye szerintem ) , amit ugye már tudunk, hogy nem véletlenül kellett, hogy így legyen, mivel a tények azért tények. Szóval egy jó, történelmi film szerintem, mert annak is készült. Nehéz lehet ma már visszahelyezkedni abba a korban, de szerintem jól megmutatta kb. az akkori magyarság helyzetét, mert a jelenkorban is kb. ez a helyzet továbbra is, habár azért már vannak néha előremutató jelek is, de a lényeg hogy a magyarok a szabadság jegyében születtek és mindig is a szabadság lesz az egyetlen dolguk, mindegy hogy épp hogy hívják az éppen elnyomó hatalmakat, eszméket, agyrémeket. Egyébként a mai két mondatom ( amit ráadásul részben én fogalmaztam meg először, habár a második mondat azért ismerősnek tűnik valahonnét máshonnét is, de együtt még nem láttam a két mondatot még a saját rendszereimben se ), habár csak egy szokott lenni : "Legyen rend és szabadság! Az igazság szabaddá tesz." bjosBjPress
  • zetortraktor #5
    "a reteket anno üres műsoridőben (éppen büntit kaptak) is magasabbra mérte, mint ugyanabban az időben bármelyiket?"

    igen, és akkor most keresd meg a forrást, hogy mi is történt pontosan, mert nem az, amit írsz (nyilván az interneten vagyunk, ahol szokás hazugságokat írni) - illetve gondolkozz el azon a nagyon egyszerű magyarázaton, hogy mi volt annak az oka, ami történt, és amit már akkor leírtak, és ami többször is megismétlődött azóta.
  • AnuluWork #4
    Megmérte a Nielsen, aki a reteket anno üres műsoridőben (éppen büntit kaptak) is magasabbra mérte, mint ugyanabban az időben bármelyiket?

    Remek!

    Moziban ilyet nem néz az ember, de tvben simán nézhető volt.

    De majd Hungaro Dick mindenkit megment. Nyugi!
  • duke #3
    De legalabb olcso volt, csak 8 milliardba kerult. plusz a rendezo kapott egy 100 millios autot.
  • lac coo #2
    ...a tv-ben se !! :D
  • manson222 #1