Szekeres Viktor

Megint beindult a magyar Korhatár Bizottság

Újabb 18+-os film jön a magyar mozikba.

A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 20. § (1) bekezdés értelmében a Magyarországon forgalomba kerülő filmalkotásokat a kiskorúak egészséges szellemi és lelki fejlődése érdekében a törvény 21. §-ban meghatározott kategóriákba be kell sorolni. Ennek céljából a mozgóképszakmai szervezet létrehozta és működteti a Korhatár Bizottságot, amely bizottsági ülés keretében javaslatot tesz a filmalkotások kategóriákba sorolására. Az elmúlt években nem rajzottak a mozikban a 18-as karikát kapó filmek, azonban az elmúlt hónapokban több is megkapta a billogot. Channing Tatum új filmje is piros karikás lett.


A Channing Tatum, Naomi Ackie, Geena Davis, Christian Slater, Kyle MacLachlan és Haley Joel Osment főszereplésével készített Blink Twice itthon Vészjelzés címmel kerül bemutatásra a mozikban augusztus 22-én Zoe Kravitz rendezésében. A hivatalos szinopszis szerint: "Olyan ez, mint egy tündérmese. A csinos kis pincérnő véletlenül megismerkedik a híres és gazdag vállalkozóval, aki lazán meghívja a lányt a szigetére egy több napig tartó buliba: a szegény lányt és barátnőjét magánrepülőgép röpteti a luxusőrületbe.
De lehet, hogy nem is tündérmese ez, hanem egy rémsztori.
Mert a társaság és sok furcsa tagja érdekes és szórakoztató, a pálmafák gyönyörűen susognak, a villa, az úszómedence, a jó italok és ínycsiklandó ételek mind lenyűgözőek…
…de valami mégsem stimmel. És ami eleinte csak gyanús, az nem sokkal később már hátborzongató, azután rettentő és végül életveszélyes lesz. Ezen a szigeten semmi sem az, aminek látszik. De nincs róla kiút."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #4
    Na, ott a pont, jó meglátás.

    Más kérdés, hogy ha valaki beteg, akkor az az olvasó, azaz mi, hiszen ha logikusan gondolkodik az ember, akkor arra jut, hogy azért van ilyen hír, mert ezekre kattintanak. Ha nem tennék, nem írnák. És lám, még kommenteket is szül. (Bár simán lehet, hogy csak arról van szó, hogy egy random film random előzetesét akkor kevesebben nézik meg, ha azt írják, hogy "ez egy random film random előzetese", és így könnyebben el lehet adni a trailert.)
  • KGyula1101 #3
    Jómagam az egészet nem értem. Mitől 'hír' az, hogy "Újabb 18+-os film jön a magyar mozikba"? Nahát, nahát! Vagy az, miszerint "Megint beindult a magyar Korhatár Bizottság". Azt a mindenét! Jaj, Istenem, most mi lesz?
    Nem a kommentálókat kell hibáztatni, hanem azokat, akik ilyen híreket 'gyártanak' és közzéteszik azokat. Na, ők valóban betegek. Nem kicsit.
  • zetortraktor #2
    először azt hittem, paródia a komment, de kezdem azt hinni, hogy nem, hogy tök komolyan ennyire butácska valaki:) szerintem valamit nagyon félreértesz. azt hitted a pszichopaták miatt van? vagy mert be kell tartani? azért ez nem bonyolult dolog. ez tájékoztat. ennyi. hogy tudd vagy anyukád tudja, hogy mi milyen kategóriás film. ennyi. hogy ne kelljen utánanézni, keresgélni, időt spórol meg.

    van, akinek nagyon hasznos. attól, hogy te nem veszed hasznát máris TÍCCSUK BE? jaj, jaj, ezek nem jó reflexek.

    (az idióta "én horrorfilmek néztem oviban" kommentek mindig ütnek. nyilván ma nagyon divat a "leszarom a másik" viselkedés. de tényleg van ember, aki azt hiszi, hogy attól, hogy ő nagyon kemény, mást lehet, hogy zavarna, ha a gyerekének ilyesmit mutogatna?)
  • Pontiac2 #1
    ezt a korhatár baromságot nem kéne már megszüntetni ?? ??? Semmi értelme, Úgy is azt nézik az emberek meg a gyerekek amit akarnak. Nem hiszem hogy van olyan hülye aki ezeket betartja. Nekem gyerekkoromba a nyolcadik utas a halál volt az esti mesém óvodás koromba és nagyon szerettem. Mégsem vagyok pszichopata ámokfutó gyilkos !!!!!!!!!!