Szekeres Viktor

Remek hír az új Running Man-filmről

Ősszel foroghat A menekülő ember.

Már 2021-ben megírtuk, hogy Hollywood, közelebbről a Paramount stúdió úgy döntött, hogy mostanság, amikor modern adaptációt kapnak Stephen King korábban már feldolgozott írásai, egy Menekülő ember is elférne a kínálatba. Éppen ezért szerződtették Edgar Wrightot (Baby Driver, The World's End, Scott Pilgrim vs. the World, Hot Fuzz, Shaun of The Dead - mindegyik filmje legalább 7/10-es az IMDb-n), hogy készítse el az új Running Mant. A projekt pedig áprilisban zöld utat is kapott, ráadásul Glenn Powell főszereplésével.

Az itthon is megjelent művet több, mint három évtizede Arnold Schwarzenegger főszereplésével vitték vászonra. És sokak számára jó hír lehet, hogy az új film valóban a regényt fogja követni, nem csak ihletként fogja használni, mint a közepesen sikerült 80-as évekbeli "adaptáció". Minderről Wright mellett Micahel Bacall gondoskodhat, aki a forgatókönyvet írta.

A Stephen King-könyv hivatalos szinopszisa: "2025, Amerika, Co-Op City. A város lepusztult szegénynegyedének lakótelepi házai között patkányok turkálnak a szemétben. A levegő elviselhetetlenül szennyezett. Az emberek munka nélkül, reménytelenül tengődnek, vágyakozva bámulnak a belváros jólétet árasztó épületei felé. A bűnözés óriási méreteket öltött, elektromos ösztökével felfegyverzett rendőrök cirkálnak a környéken. A Hálózat egyvalamiről gondoskodott: minden lakásba képernyőt szereltetett, amely vég nélkül ontja a harsány reklámokkal tűzdelt ostoba és kegyetlen, nagy nyereményekkel kecsegtető vetélkedőket és valóságshow-kat. Jól szervezett, gigantikus agymosás. Itt él Ben Richards is feleségével és tizennyolc hónapos kislányával, aki influenzában haldoklik. A férfit kirúgták a vegyiüzemből, új állásra reménye sincs. A felesége olykor stricheléssel próbál pár fillért szerezni a kuruzslóra. Az igazi orvos nagyon drága. Végső elkeseredésében Richards játékosnak jelentkezik a Hálózatnál. Adottságai és teszteredményei alapján beválogatják a legkegyetlenebb vetélkedőbe, A menekülő ember-be. A szabályok roppant egyszerűek: száz dollár minden óráért, amit szabadon tölt, némi menekülési pénz, tizenkét óra előny. Ha harminc napig kibírja, övé a nagydíj egymilliárd dollár. De ha elkapja a speciálisan képzett embervadász kommandó, megölik. És mindezt élőben közvetíti a tévé. Richards aláírja a szerződést, és kezdetét veszi a játék életre-halálra."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!