SG.hu

MI-műsorvezető fog beszámolni az NBC-n az olimpia híreiről

Az NBC 1996 óta kizárólagosan közvetíti az olimpiát az Egyesült Államokban és most napi szinten egy testreszabott, kiemelkedő eseményeket bemutató hírcsokrot kínál majd, amelynek narrációja mesterséges intelligencia által generált lesz.

Az olimpia 2000 éves találmány, de mostantól a legújabb technológia mutatja be. Az NBCUniversal és a Peacock streaming-szolgáltatás vezetői közölték, hogy a nyári olimpia kiemelt pillanatait a streaming-előfizetők számára elérhetővé teszik napi szinten és személyre szabottan. A tudósításban egy ma 79 éves amerikai műsorvezető, Al Michaels (Szepesi Györgyhöz hasonló legenda a tengerentúlon) hangja lesz hallható, aki évtizedekkel ezelőtt tudósított először az olimpiáról. Michaels azonban nem fog minden este egy közvetítőfülkében ülni, hogy röviden összefoglalja a több tucatnyi olimpiai eseményt. A Peacock műsorát Michaels korábbi NBC-s klipjei felhasználásával képezték ki - 2006-ban csatlakozott a csatornához, és hosszú ideig a Sunday Night Football bemondója volt -, hogy összefüggő, valósághűen hangzó mondatokat fogalmazzon meg, ami "az ő jellegzetes szakértelmét és ékesszólását fogja biztosítani" - közölte a cég.

Al Michaels beleegyezését adta a hangja használatához. "Amikor megkerestek ezzel kapcsolatban, szkeptikus voltam, de nyilvánvalóan kíváncsi" - mondta Michaels. "Aztán láttam egy adást, amely részletesen bemutatta, hogy mire gondoltak. Azt mondtam: Benne vagyok." A technológia egy nap talán a szinkronszínészeket és a műsorvezetőket teljesen a háttérbe szorítja. Amikor meghallotta a hangjának mesterséges intelligencia általi rekonstrukcióját, Michaels úgy érezte, hogy a saját munkája elavulttá válik: "Csak ültem ott, és arra gondoltam, hogy a következő életemben új szakmára lesz szükségem". Az MI-generált Al Michaels szinte biztos, hogy újdonsága miatt érdeklődésre tart majd számot, de valószínűleg kínos hibákból sem lesz hiány, mint azt a technológia elmúlt 18 hónapban számtalanszor bizonyította.

A Peacock szolgáltására előfizetők kiválaszthatják az őket leginkább érdeklő olimpiai eseményeket, valamint a látni kívánt kiemelt események típusait, például az aranyérmeseket vagy a kieséses versenyeket. Ezután a mesterséges intelligencia gépek minden este elkezdenek dolgozni, hogy a legjelentősebb pillanatokat összegyűjtsék és egy rendezett, személyre szabott napi csomagba állítsák össze. Michaels újrateremtett hangját rakják be narrációnak, mindazonáltal emberek fogják ellenőrizni az MI-által készített felvételek minőségét. Az NBCUniversal illetékesei elmondták, hogy hétmillió különböző variációra számítanak a testreszabott kiemelt pillanatokból a játékok során. A kiemelések a Peacock alkalmazásban fognak megjelenni a felhasználók számára, akik regisztrálnak rá.

Brian Roberts, az NBCUniversal anyavállalatának, a Comcastnak az elnöke szerint az ötlet csírája egy hónapokkal ezelőtti megbeszélésen született, amikor a Comcast és az NBCUniversal vezetői arról beszélgettek, hogy "Mit tudnánk kezdeni az MI-vel? Hogyan használhatnánk fel az MI-t pusztán szórakozásra és jótékony célokra?" Kelly Campbell, a Peacock elnöke "áttörésnek" nevezte az új MI-eszközt, és elmondta, hogy ha beválik, akkor hamarosan más módon is megjelenhet a streaming platformon. "A technológia minden a Peacockon látható sporteseményhez és műsorhoz felhasználható" - mondta. "Ez olyasmi, ami valóban megkülönböztet. A hasonlóság tengerében élünk, és ha van valami, ami valóban megkülönböztet téged, az nagyon király."

Az NBCUniversal számára az olimpia kritikus időszakot jelent. A Peacock tavaly közel 3 milliárd dollárt veszített, és az összes előfizető számát tekintve messze elmarad az olyan riválisoktól, mint a Netflix vagy a Disney+. A streaming szolgáltatás azonban erős előfizetői növekedést produkált az elmúlt évben, és ehhez a sportra támaszkodott. Januárban a Peacock mutatta be az első, csak streamingen elérhető National Football League rájátszás mérkőzést. A céget a július 26-án kezdődő olimpia egészen másfajta próbatétel elé állítja. Az NBC-n és egy sor kábelhálózaton sugárzott nappali és főműsoridős közvetítések mellett a Peacock kiemelkedő szerepet játszik majd a vállalat olimpiai közvetítésében, és minden olimpiai eseményt streamelni fog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!