Ötvös Tibor

Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley

Visszatér Axel Foley és bár kicsit öregesen és akadozva, de még így is teszi a dolgát. Kellemesen nosztalgikus élmény a negyedik Beverly Hills-i kaland.

Murphy karrierje számtalan kultikus filmet és minden idők legnagyobb bukásait is magában foglalja, így mostanra már eléggé megkopott a fénye a 63 éves komikusnak. A Beverly Hills-i zsaru első része azonnal sztárstátuszba repítette, pedig eredetileg Stallone lett volna a film főszereplője.


A második rész még tovább emelte a színvonalat, hogy aztán a harmadik teljesen meggyalázza azt. Ezután hosszú éveken át azt hallottuk, hogy készül a negyedik epizód és egy időben még Quentin Tarantino neve is felmerült, mint lehetséges író-rendező, de végül ezekből semmi nem lett. Majd végül a Netflix szerződött le a készítőkkel és a streaming csatorna felületére került fel a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley.

A történet szerint Foley továbbra is Detroitban ténykedik, míg egy ügy, ami a lányát és barátját, Billy Rosewoodot is érinti ismét Beverly Hills-be repíti. Nagyjából ennyi a történet, túl nagy mélységekre ne számítsunk, inkább a nosztalgia érzékünkre próbál hatni a film. Hiszen a főszereplő Axel mellett visszatér John Taggart, Rosewoodd és Serge is és az ő kis csapatuk továbbra is nagyon jól működik.


Természetesen most azt kellene mondanom, hogy Murphy kisujjból hozza a szerepet és elviszi a hátán a filmet, de ez csak részben igaz. Kevin Bacon ugyanis abszolút lopja a showt és láthatóan élete egyik nagy vágya teljesült, hogy szerepelhet a filmben és ezt meg is hálálja. A filmek gonosztevői eddig nem voltak túl emlékezetesek, de Bacon zsaruja méltó ellenfele Foley-nak.

Aki számomra kissé érthetetlenül fakó volt, az Joseph Gordon-Levitt, aki nem is kap túl nagy szerepet a történetben és inkább csak hasznos idiótaként van jelen. Ezen felül Foley lányának szenvedése sem érintett meg túlságosan, mert kicsit túl komolynak tűnt egy Beverly Hills-i zsaru filmbe.


Összességében a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley egy kellemes nosztalgia vonat, de ettől többet senki ne várjon tőle. A film egyszeri megnézésre ajánlható, de az első két rész nyomába nem érhet. Mindenesetre van még kraft Foley-ban és csapatában és remélhetőleg a Netflix lát még fantáziát a szériában. Csak ne legyen már ennyire pol-korrekt, hiszen pont a bevállalósabb poénok miatt lettek klasszikusok a korábbi részek. 6,5/10

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • igazamvanvagyig #2
    jo volt mostanabn nem is lattam jo filmet de ez az volt
  • Palinko #1
    Szerintem sem lett rossz, épp a héten néztem meg és a két újabb bad boys részt is, talán még ez volt a legjobb a 3 közül, de a bad boys sem nézhetetlen, de azért gyengébb sztem. Biztos sokan sok helyen mondják majd hogy így szar meg úgy szar, de szerintem a 90-es években sem volt ez jobb, csak akkor ez volt mindenki ezt nézte azóta meg sok tartalom van meg máshol van a mérce haha, szerintem jól felidézik az akkori filmeket.