Bad Boys - Mindent vagy többet

A Bad Boys - Mindent vagy többet a széria talán legjobb darabja és ezzel az év eddigi legnagyobb meglepetése. Vicces, akciódús és érzelmes.

A Bad Boys franchise harmadik része a COVID előtti utolsó nagy siker volt - legalábbis anyagilag. Sajnos a film a minőségét tekintve nem ért az elődei nyomába és ez főleg a két szereplő közötti kémia hiányában volt megfigyelhető. Hatalmas hiba volt, hogy Martin Lawrence és Will Smith jó sokáig külön utakon jártak. A két színész közötti összhang emelte ki a Bad Boys filmeket a nagy átlagból, de most, 29 évvel az első rész után ismét jól szórakozhatunk a két rendőr akcióin.


Mike végre megállapodik, ám a lagzin Marcus szívrohamot kap és egy látomás hatására halhatatlannak gondolja magát. Közben viszont egykori főnökük és barátjuk, Conrad Howard kapitány nevét besározzák és ezt természetesen nem hagyhatják annyiban a duó tagjai. Ami közben Mike fiával trióvá bővült. A film már rögtön az elején felvázolja az alaphelyzetet és aztán ezt a lendületet viszi tovább közel két órán át. Persze akadnak kínosabb pillanatok, melyek megtörik ezt a szép ívet, de szerencsére ezek csak átmeneti hibák. A forgatókönyvírók érezték, hogy mi kell egy Bad Boys filmbe és remek ritmusérzékkel adagolják az akciók közé a drámát és a humort.

A rendező Bilall Fallah és Adil El Arbi a harmadik részből okulva immáron kevesebb számítógépes grafikát használva tették életszerűbbé az akciókat és behoztak néha igazán egyedi nézőpontokat is. És ezt szó szerint kell érteni, mert egy ponton FPS nézetbe kapcsolunk, és oldalról és szemből is látjuk ugyanazt a fegyvert. De maguk az akciók nagyon jól sikerültek, emlékezetes jelenetekből nincs hiány. Marcus másvilági utazása pedig egész egyszerűen pazarul van fényképezve, le a kalappal.


És itt emelném ki Reggie szerepét, aki az örök mém figurájából kilépve végre elfoglalja méltó helyét a Bad Boys franchise-ban. A prímet azonban továbbra is a két főszereplő viszi és szerencsére nem is szedik szét őket. Marcus halálon túli élményeinek emlegetése folyamatos poénforrás és szerencsére egyszer sem kínos. Mike pedig pánikrohamokkal kell hogy megharcoljon, illetve kénytelen vigyázni "Halhatlan Marcusra" is.

A Bad Boys - Mindent vagy többet az év eddigi legkellemesebb meglepetése, melytől Will Smith pofozkodós botránya és a kétes minőségű harmadik rész után nem sokat lehetett várni, de a készítők a franchise talán legjobb darabját készítették el. És ez nagy dolog mert én személy szerint temettem a szériát, de a Mindent vagy többet után azt mondom: még többet! 8,5/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Bad Boys – Mindent vagy többet (Bad Boys - Ride or die)
szinkronizált, amerikai akció-vígjáték, kalandfilm, 115 perc, 2024
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Adil El Arbi, Bilall Fallah
Forgatókönyv: Chris Bremner, George Gallo
Operatőr: Robrecht Heyvaert
Producer: Jerry Bruckheimer
Zene: Lorne Balfe

Will Smith (Mike Lowrey)
Martin Lawrence (Marcus Burnett)
Alexander Ludwig (Dorn)
Vanessa Hudgens (Kelly)
Paola Núnez (Rita Secada)
Jacob Scipio (Armando Aretas)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!