Szekeres Viktor

Két eredeti film van az idei 10 legsikeresebb amerikai film között

Továbbra sem érdeklik a nézőket a jó, eredeti filmek, inkább a közepes folytatásokat választják.

Mindenki tisztában van azzal, hogy mi a nézők viszonya az eredeti filmekhez (nem merik megnézni őket, inkább az ismert címekhez húznak, legyen szó folytatásokról, rebootokról, feldolgozásokról vagy adaptációkról). Akárcsak tavaly, idén is jó pár remekül sikerült eredeti film került mozikba, más kérdés, hogy ezek nagy részének premierjét nem kísérte komoly érdeklődés, a nézők továbbra is inkább azokra a filmekre mozdulnak rá, amik nem eredetiek - kivételt mindössze az animációk jelentenek. Épp ezért mindig érdekes feladat megnézni, hogy melyik (teljesen) eredeti film érdekelte legjobban a nézőket. Ez azt jelenti, hogy (talán nem fair módon) kizárjuk a bármilyen előzménnyel rendelkező alkotásokat is, azaz az olyanokat is, amik egy gyerekjátékra vagy híres ember életére épülnek, hiszen ezek is hordoznak magukban előzetes ismeretséget az esetlegesen teljesen eredeti sztorijuk ellenére, minket pedig az érdekelt, hogy melyik film tudta nulláról a legnagyobb kezdeti érdeklődést generálni.

Most az amerikai sikereket vennénk górcső alá, és ezek alapján a 282 milliós belföldi bevételnél tartó Dűne 2, a 195 milliós Godzilla X Kong, a 193 milliós Kung Fu Panda 4, a 112 milliós új Szellemirtók, a jelenleg 101 milliós új Majmok bolygója, a 97 milliós Bob Marley One Love után és a 72 milliós új Bajos csajok után találjuk a Civil Wart 67 millió dollárral, valamint a 66 milliós Beekeepert 66 millió dollárral - le a kalappal utóbbiak előtt, és a nézőik előtt is. Utánuk a 10. helyen ismét csak egy adaptáció, a The Fall Guy található 63 millió dollárral.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • FICEK9 #4
  Hagyd rá. Sok ilyen felszínes ember van, aki csak darálja a filmeket/zenéket de annyira érdektelenül, hogy a fele se marad meg neki, mert csak az "új" élmény szerzése teszi boldoggá, nem a tartalom.
  Nálam még most is előfordul hogy egy-egy rejtett utalás/poén csak sokadik megnézésre jön át. Na az is tud "üt"-ni pedig!
  Sajnos viszont az ilyenekre dolgozik, az ilyenekből él hállivúd legalja és ezért készítenek el sok sz*rt is.
 • Supra-III #3
  És akkor mindenki primitív, aki egy zenét többször is meghallgat? Pufuj, undorító, van album amit már vagy 50x hallottam. Gondolkozzunk már egy kicsit...

  Szerintem ami jó, azt miért ne lehetne többször megnézni? Nézzek Izaurát meg ilyeneket, csak azért mert a többit már láttam?

 • manson222 #2
  Inkább legyen rossz a film, mintsem megnézzek egy filmet többször. Egyrészt időpazarlás, másodjára (sokadjára) úgysem üt már akkorát, mint először.
 • csicso82 #1
  Szomorú, hogy ennyire biztonsági játékosok az emberek. Persze ezt magamon is érzem, van, hogy egy új film helyett inkább megnézem pl. a Vissza a jövőbe valamelyik részét.