Szekeres Viktor

Sajnos elég erőszakos lett az új Beverly Hills-i zsaru

Korhatár-besorolást kapott az Axel F.

Az amerikai korhatár bizottság, az MPAA újabb adag filmet tekintett meg premier előtt, és hozta meg döntését azok besorolására vonatkozóan. Az egyik szóban forgó alkotás a Beverly Hills-i zsaru-sorozat negyedik része, a Beverly Hills Cop: Axel F. volt, mely nem meglepő módon R-es besorolást kapott, vagyis leginkább 17 éven felülieknek szánják, e kor alatt nagykorú felügyelete ajánlott. Más kérdés, hogy mivel streaming premiert kap, ez inkább csak ajánlásként fogható fel.

Az MPAA ilyenkor mindig megindokolja a döntését, s a szervezet természetesen első helyen a film nyelvezetét emelte ki, ami mellett erőszak is található az alkotásban (de nem extrém, lévén nem kapott semmilyen plusz, minősítő jelzőt), ezen kívül pedig rövid ideig droghasználatnak is tanúi lehetünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • repvez #4
    és egy ujabb tipikus válasz tőled, bejössz megmondani a tutit aztán mikor valaki meg válaszol elhuzol, mert nincs saját gondolatod csak a másik fikázása.

    A Beverly Hills-i zsaru elso része egy akcio vigjáték és az össze stöbbi is, elég furcsa lenne egy vigjáték R besorolással a wiki szerint is 12 es karikás.

    És azt probáltam rávilágitani ezzel, hogy a mai besorolás és a régi besorolás még ha ugyan az is volt a kettő az már teljesen mást jelent.
    Nem véletlenul növekedett meg az R besorolásu filmek száma mostanában, nem azért mert durvábbak lettek a filmek hanem mert alacsonyabb lett az ingerküszöb egyes embereknél.
    Ami belefért egy 12 es akcio vigjátékban akkor ma már R besorolásu film. Sőt ha majd megjelenik ez a része a filmnek akkor pár F betus káromkodástol eltekintve egy unalmas valami lesz, mert manapság még csak viccet sem lehet csinálni semmi olyanbol ami az eredeti filmekben volt. nem lehet poénkodni valakinek a testsulyára , kinézetésre semmi ilyenre. Nem értik már az emberek a viccet.
  • kalapos01 #3
    Na,. igen, tipikus mai megnyilvánulás. Mennyire kell érzékeny hópihének lenni ahhoz, hogy valaki besérüljön egy korhatár jelöléstől. "Jajj, R-es, jajj!" Az ember, aki komolyan azt hiszi, hogy de jó lenne neki, ha nem létezik egy tájékoztató jellegű besorolás, hogy azonnal lehessen tudni, hogy milyen a film. Ez csak informál, hogy gyerekeknek való, vagy tiniknek, vagy inkább idősebbeknek.

    "Örülök, hogy még abban az idöben nöttem fel amikor nem volt ilyen ajánlás ."

    El tudom képzelni, hogy mekkora öröm lehetett felnőni egy olyan korban, ahol az ember alacsony amerikai korhatárokról értesülhetett. A világon semmi hatása nincs az emberre, de örülök, ha öröm volt, biztosan táviraton küldték meg a heti korhatárokat.

    Ja. Az megvolt, hogy a Beverly Hills-i zsaru 2003-ig minden idők legsikeresebb R-korhatáros filmje volt Amerikában? Azok voltak a szép idők, amikor nem volt ilyen ajánlás. De utána jött a Mátrix 2 és letaszította az élről.

    "Mert akkor azok a régi kult filmek nem igy jelentek volna meg ahogy "

    MInt a Rambo, a Halálos fegyver vagy az Amerikába jöttem, amik ugyancsak R-es filmek voltak. Mikor hatott volna bármilyen filmre is, hogy magasabb korhatárra mentek rá, jézusom. (Amellett, hogy ez azért határtalanul vicces kijelentés, mert ha a régi kultfilmek között van nem R-es, akkor az lehet, hogy azért lett nem R-es, mert megvágták, hogy beférjen az enyhébb korhatárba és úgy lett régi kultfilm,)
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2024.05.18. 20:05:45
  • repvez #2
    lassan már minden film R es besorolást kap amibe az F betus szó elhangzik, vagy lehorzolja valaki a lábát , mert a hópihéknek az már nagyon extrém durvaság.
    Örülök, hogy még abban az idöben nöttem fel amikor nem volt ilyen ajánlás vagy nem ennyire érzékeny . Mert akkor azok a régi kult filmek nem igy jelentek volna meg ahogy
  • Rick Walsh #1
    Az előzetest látva az én véleményem, a rendezés sokat ront az élményen. Tony Scott, Martin Brest, John Landis. Bármelyik jó lett volna a három közül. Nekem Martin Brest rendezése tetszett eddig a legjobban. Én mind a hármat szeretem, de a kedvencem a harmadik.