Szekeres Viktor

Újabb horrort talált túl durvának a magyar Korhatár Bizottság

A The First Omen húzós lesz az illetékesek szerint.

A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 20. § (1) bekezdés értelmében a Magyarországon forgalomba kerülő filmalkotásokat a kiskorúak egészséges szellemi és lelki fejlődése érdekében a törvény 21. §-ban meghatározott kategóriákba be kell sorolni. Ennek céljából a mozgóképszakmai szervezet létrehozta és működteti a Korhatár Bizottságot, amely bizottsági ülés keretében javaslatot tesz a filmalkotások kategóriákba sorolására. Manapság nem rajzanak a mozikban a 18-as karikát kapó filmeket, azonban egy újabb horror futott bele a késbe és a piros színű síkidomba.

Az első ómen című amerikai horrorfilm április 4-től látható országszerte a magyar mozikban - leginkább szinkronizált változatban a Forum Hungary forgalmazásában, és pont az új magyar előzetesből derül ki, hogy nem a forgalmazó által megajánlott 16-os karikával lesz bemutatva, hanem eggyel szigorúbb besorolást kapott. Ami szerencsére nem X-es.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    A moziban is megnézheti bárki. Ez nem tiltás, hanem tájékoztatás, hogy az ember tudja, hogy mi micsoda, ne kelljen utánaolvasni. Segít. És nyilván nem a nézőnek szól, hanem a szülőknek.
  • t_robert #1
    Na puff neki majd a 18 éven aluliak megnézik a filmet valami stream felületen 2-3 hónap múlva és nem a moziba adják a pénzüket. Ezzel jól megoldottuk a kérdést. :)