Szekeres Viktor

A Netflix egyik legnagyobb sikere lehet az új fantasy

Sokan nézik a Damselt.

Amióta a Netflix országra lebontva közzéteszi a napi nézettségi listáit, azóta követhetjük, hogy itthon miképp alakul az érdeklődés bizonyos filmek és szériák iránt. És bár nagyjából az derülhet ki a közölt adatokból, hogy a hazai ízlés a nemzetközit követi, érdekes látni olykor, hogy a magyar nézők ízlése milyen alkotások esetében tér el a fővonalastól.

A minap beszámoltunk arról, hogy Millie Bobby Brown új filmje, a Damsel, azaz A hercegnő és a sárkány volt a legnagyobb filmes nyertes a Netflixen két hete, héten, hiszen "mindenki" ezt a filmet akarta látni, ami látszott abból, hogy a mért kilencvenegynéhány piacból a debütálásával 82-ben volt első, de másnap tegnap már 90 piacon uralkodott. Most már itthon is csak második és hat piacon tartotta meg az első helyét, de azok után, hogy a hivatalos megtekintési adatok alapján a film 35,3 millió "végignézéssel" debütált az első hetében (ami 2024 legjobb eredménye, megelőzve a Liftet), a második hetét 50,8 millió megtekintéssel zárta, ami azt jelenti, hogy igen jó esélye lehet a nézettség további alakulásától függően arra, hogy az örökranglistára is felkerüljön - igaz, ott maximum a 10. hely jöhet számításba, ami jelenleg az Extractioné.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    ja, nincs más. igen. persze. ott van több, mint ezer régebbi film, ezer sorozat, plusz azon a héten felkerült vagy 8 új film és 8 új sorozat, amit lehetett volna nézni, és pont annyi "más" volt akkor, mint amennyi akkor van, amikor más új filmet nem néznek ennyien. mint például a múlt hét nagy premierjét.

    a sikert nem kell magyarázni. annak mindig az adott film az oka, nem pedig más filmek, amiket nem néznek meg. ha nincs semmi, akkor sem kötelező megnézni valamit. sokan ésszel vagy ész nélkül rávetődtek, és ez meghozta a sikert.
  • Ellaberin #1
    Egyszer megnézős másnapra elfelejtős. Ennél többet vártam.
    Az meg, hogy mindenki ezt akarta nézni a Netflixen meg csak annyit jelent, hogy nincs más...