Szekeres Viktor

Itthon is az év eddigi legnagyobb sikere az Imádlak utálni

Kiszámítható a magyar moziba járó közönség.

Az Imádlak utálni című film Amerikában azzal a bravúrral vétette észre magát, hogy nem a szokott mértékben csökkentek hétről hétre a bevételei, hanem kimagaslóan jól tartotta magát, és egyik hétvégéről a másikra nem a nézői felét vesztette el, hanem sokkal kisebb hányadát, sőt, volt, hogy növekedett is. Nos, itthon is hasonló hatása volt a filmnek, ugyanis a szuper, 60 ezer nézőt meghaladó nyitóhétvége után a filmre csütörtök és vasárnap között 57 772 jegyet adtak el, vagyis mindössze 10%-ot csökkent az érdeklődés iránta, ami pazar nézőmegtartást jelent.

A már 138 ezer néző fölött járó film nyomában A méhész volt, amit hétvégén 36%-os csökkenés után 25 754-en néztek meg, a harmadik pedig a Semmelweis lett 12 428 nézővel - immáron 9. hete van a listán a magyar alkotás, és még mindig dobogós. Újoncként a Csábító leckék 10 474 nézőt érdekelt és 4. lett a toplistán, a Szegény párák 8 965 nézővel a hatodik helyen debütált, az A szenvedély íze 4 865-tel a nyolcadik lett, míg az amerikai szélsőjobboldalra hangszerelt bombasiker, az A szabadság hangja 3 989 nézővel vágott neki mozis pályájának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • t_robert #1
    Hmm. amúgy egy elég kommersz filmvígjáték, ami erősen épít Shakespeare Sok hűhó semmiért művére. Ahogy néztem rögtön az ugrott be, hogy ez részben egy Sok hűhó semmiért feldolgozás 21. századi változatban. Még a szereplők neve is hajaz az eredeti műre. A filmben Ben van a klasszikus műben Benedek, Beatrix a szereplő a klasszikusban Beatrice. Itt is van némi árnyékolás a ismerősök családtagok közt, hogy összehozzák az egymást utáló főszerepléket. Mondjuk azért jól meglepődtem, hogy a 108 fős teremben egy péntek délutáni előadáson, amikor gyakran csak 2-3 néző van egy előadáson voltak vagy 40-45-en. de volt már olyan is, hogy tök egyedül voltam egy 100 személyes teremben néző és levetítették csak nekem a filmet. :) Már igen régen láttam ilyen telítettséggel mozi termet. :) Legfeljebb csak évekkel a korona vírus járvány előtt... Vélhetően sokakat megfogott a film előzetese. amúgy tényleg lehet rajta röhögni ahogy a szereplők bénáznak egymással. Vonzódnak is egymáshoz meg hát ők azért elvben "hivatalosan" utálják is egymást. Azért Vili bácsi nem hiába klasszikus, jócskán odatette a tutit a műveiben. Még így 450 évvel később modern feldolgozásokban se lehet nagyon mellényúlni.