Szekeres Viktor

Egyre nagyobb bukás a Rebel Moon

Már random popcorn filmek is lenyomják a Rebel Moont.

Amióta a Netflix a Prime Video vagy az Apple TV+ országra lebontva közzéteszi a napi nézettségi listáit, azóta követhetjük, hogy itthon miképp alakul az érdeklődés bizonyos filmek és szériák iránt. És bár nagyjából az derülhet ki a közölt adatokból, hogy a hazai ízlés a nemzetközit követi, érdekes látni olykor, hogy a magyar nézők ízlése milyen alkotások esetében tér el a fővonalastól.

Arról már beszámoltunk, hogy az elvárásokhoz képest elég komolyan alulteljesített a Rebel Moon globálisan, azonban egy hónappal a bemutatója után látni, hogy még az előrejelzéseket is alulmúlja a film, ami mindössze 4 hetet töltött a Netflix globális top10-es filmes nézettségi listáján, ez idő alatt 72 millió végignézést szedett össze, ami az összes nézési idő és a játékidő hányadosa, azaz azt mutatja meg, hogy hányszor nézték (volna) végig a filmet, ha mindenki, aki elkezdi, be is fejezi. Ez az eredmény már önmagában elég satnya, hiszen talán még a 2023-as top10-re sem elegendő, de a minap megmutatkozott, hogy hol a helye Rebel Moonnak, hiszen a Kevin Hart-féle Liftnek másfél hét elég volt arra, hogy 69 millió végignézést produkáljon, amit múlt héten további 17 millióval növelt, így már most lepipálta Zack Snyder filmjét, amitől minden bizonnyal többet várt volna el a platform.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    Pont az olyanokra számítottak, mint te. Akik megnézik annak ellenére, hogy felejthetőek a filmjei. Mármint ezt ne sértésnek vedd, ez nem "jósági" verseny, hanem "megnézési". Nekem pl. a 300 sem tetszett, az új zombisat és ezt is 20-30 perc után kilőttem, de az volt a célja a Netflixnek, hogy az emberek megnézzék a filmet. És nem az a gáz, hogy sokaknak nem tetszett, hanem az, hogy sokan eleve meg sem nézték. Ellentétben veled.
  • grobs #1
    Nem tudom mire számítottak. Talán a 300 volt az egyetlen filmje amit nem cseszett el. De az is egyszer nézős. A watchmen egész addig jó volt ameddig copy-paste csinálta a képregény lapjait. De azért sikerült agyonvágnia a hülyeségével. Az összes többi filmje felejthető, vagy rosszabb.