Szekeres Viktor

Biztató előjelek A holnap határa 2 kapcsán

Egy fokkal jobbak az esélyei A holnap határa 2-nek.

A régóta várt és emlegetett Edge of Tomorrow 2 talán közelebb áll a megvalósuláshoz, mint valaha, köszönhetően a Tom Cruise és a Warner Bros. stúdió által kötött szerződésnek. Még 2020-ban írtuk meg, hogy Doug Liman igen aktívan dolgozik A holnap határa, azaz az Edge of Tomorrow második részén, amire abból következtettünk, hogy a rendező az Instagramjára kitett egy fotót, ami több táblát ábrázolt, amire felvázolták a nem egyszerű szerkezettel bíró folytatás idővonalát. 2021-ben pedig a rendező egy interjújában elmondta, hogy még mindig terítéken van a film elkészítése, azonban annak kapcsán mindenképp nagyon magas szintet vár el a gyártó, ugyanis az alkotás elkészítése igencsak sok kihívást támaszt, ráadásul az időutazás megfelelő ábrázolása sem egyszerű. (Ahogy Liman elmondta, az első rész fejlesztése közben a Warner Bros. stúdió illetékesei felvetették, hogy kivehetné az időutazós komponenst a filmből, nekik bőven elég lenne, ha Tom Cruise földönkívüliekkel harcolna.) A zöld utat az adhatja meg a produkciónak, ha a két főszereplő, Cruise és Emily Blunt bólint és találnak időpontot, ami mindkettejük számára megfelelő.

A korábbi hírek szerint a film nem egyszerűen csak folytatás lesz, hanem egyben előzménytörténet is. Sőt, a rendező egészen addig merészkedett, hogy kijelentette, hogy a folytatás forradalmi lesz és teljesen meg fogja változtatni a folytatások készítésének módját. Később pedig arra utalt a második epizód kapcsán, hogy a sztori karakterorientáltabb lenne, sokkal "kisebb", mint az első rész.

Érdekesség, hogy a 178 millió dolláros költségvetésből készített 2014-es film egyébként nem feltétlenül volt akkora siker, hogy mindenképp folytatni kelljen, hiszen Amerikában csak 100 millió dollárig jutott el, bár tény, hogy nemzetközileg további 270 milliót hozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ellaberin #1
    Nos nem ártana sietni, már ha Blunt kisasszony és Tom is benne szerepelne, mert egyre kevésbé eladhatók frissen mozgó 20-30-nak - bár ugye a CGI...

    Ugyanakkor a cikkből azt olvasom ki, hogy egyelőre az sincs eldöntve merre folytassák, előzmény legyen, vagy karakterorientált, stb. Az a duma meg, hogy forradalmi megvalósítása lesz többször vágta agyon adott folytatást mint, ha maradtak volna a hagyományoknál. (Én utoljára a Mátrix-ban láttam valódi újdonságokat és azóta sem, nem még az Avatar sem tudott annyit beletenni, ott csak a 3D dobott nagyot, de az meg a langyosvíz esete.)

    Azon kicsit csodálkozom, hogy Amerikában nem jött be, mert látványilag nagyon ott van, persze a történeten egy picit gondolkodni kell, de csak egy picit. Ennyi sem menne?