Ötvös Tibor

A méhész - Ezt lehet csípni!

Jason Statham végre megmutatta, hogy még mindig tud szórakoztató és izgalmas filmeket készíteni. A méhész hosszú idő után a sztár legjobb akciója.

Biztosan mindenki kapott már olyan sms-t vagy e-mailt, melyben egy linkre kattintva kellene valami csomagot átvenni vagy egy nem létező összeget kiegyenlíteni. Ezek a csalások a mostani generáció számára könnyebben kiszúrhatók, azonban az idősebbeket simán csőbe lehet húzni velük. A méhész alaphelyzete is egy ilyen csalásból származik.


Adott egy idős nő, akinek az összes félrerakott pénzét ellopja egy adathalász csoport, mire a nő végez magával. Adam Clay, a méhész ennek a nőnek a pajtájában él és mivel kedvelte az asszonyt, így elindul a bosszúhadjárat. Persze kiderül, hogy a méhész kétértelmű foglalkozás és valójában az elit harcosok elit harcosainak az elitjét nevezték így.

A sztori nagyon egyszerű, de ugyanakkor meglepően érdekes és aktuális. Ezek a csalások valóban nagyon hasítanak manapság és egészen mélyre mártózik meg a történet ezek leleplezésében. Ugyanakkor egy akciófilmtől szokatlan módon vannak benne nagyon mély és igaz mondatok, például hogy miért nagyobb bűn átverni egy idős embert mint egy gyereket.


De ne legyenek illúzióink, A méhész az akciókkal fog aratni, és szerencsére a mostanáig kitaszított státuszban, csak az Öngyilkos osztag rendezői változatáról szövegelő David Ayer összekapta magát és egy nagyon jó kis filmet tett le az asztalra. Az akciók pazarul vannak koreografálva, a brutalitás jelentős és nem rángat a kamera sem. Mindent és mindig látunk, ami nagy felüdülés.

A szuperhős-filmek unalmas CGI-effektjei után élményszámba megy egy-egy jól megtervezett akciót látni, ahol nem bolygókat, hanem mondjuk csupán mézet dobnak a másikra. És mennyivel jobban át is éljük a helyzetet és szurkolunk a főszereplőknek. Mert miközben Clay üt-ver-robbant, addig az öngyilkos asszony lánya nyomoz gőzerővel.

Ez a párhuzamosság pedig jól áll a filmnek, hiszen mikor már kezdünk belefáradni a harcokba, átváltunk egy kis "nyomozósdiba", ami ráadásul egy egészen izgalmas kimenetelt kap. Aki azonban egyértelműen A méhész sztárja, az Jason Statham. A sztár számomra most nyújtotta a legjobb alakítását A kém óta. Látszik rajta, hogy elszánt, könyörtelen és nem érdeklik a következmények, csak a cél lebeg a szeme előtt.


Jeremy Ironst is jó volt látni egy kicsit komolyabb szerepben, de a másik ásza a filmnek, az Josh Hutcherson. Ennyire egy gerinctelen, elkényeztetett és pipotya szemétládát nagyon régen láthattunk, az Éhezők viadala sztárja láthatóan éli a szerepét. Összességében A méhész egy nagyon kellemes akciófilm, mely a műfaj kedvelőinek nagyon kellemes kikapcsolódást nyújt a maga másfél órájával és nem árul zsákbamacskát sem. Pont azt kínálja, amit várunk egy Statham filmtől. 8,5/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
A méhész (The Beekeper)
szinkronizált, angol-amerikai akcióthriller, 105 perc, 2024
18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: David Ayer
Forgatókönyvíró: Kurt Wimmer
Producer: Kurt Wimmer, Jason Statham, Bill Block
Zene: Jared Michael Fry, David Sardy

Jason Statham (Adam Clay)
Josh HutcheDolrson (Derek Danforth)
Minnie Driver (Janet Harward)
Jeremy Irons (Wallace Westwyld)
Emmy Raver-Lampman (Verona Parker)
Phylicia Rashad (Eloise Parker)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #2
    A girlboss színésznek igazán megmutathatták volna, hogy kell tartani a fegyvert...
  • Cat #1
    Bah, a valóságban több ezer indiai, vietnámi és bangladesi dolgozik ezeknél a cégeknél, sokszor ráadásul nem önszántukból (emberrablás is előfordul, teljesen kiszolgáltatott emberekről van szó, mint Magyarországon a csicskák), és a legnagyobb károkat nem is a nyugati országokban, hanem Kínában és Dél-Ázsiában (Indonézia, India, stb.) okozzák.