Szekeres Viktor

Amerikában meglepetésre egy stúdió legyőzte 2023-ban a Disney-t

A Disney egyeduralkodását a Universal törte meg tavaly.

Amerikában a mozifilmek 9 milliárd dollár bevételt hoztak 2023-ban, és a stúdiók nagy csatáját végül meglepetésre a Universal nyerte a Disney előtt, mely végül a Marvels bedőlésének köszönheti a kudarcát. Előbb 1,93 milliárd dollár bevételt realizált 2023-ban (22%-os növekedés 2022-höz képest), utóbbi pedig 1,89 milliárdot (2 százalékos csökkenés).

A Universal az első helyét az év második legsikeresebb filmjének, a Super Mario Bros Movie-nak köszönheti nagyban, mely 575 millió dollárral járult hozzá a közöshöz, de emellett az Oppenheimer 326 milliója, a Halálos iramban 10 150 milliója és főleg a Five Nights at Freddy’s 137 milliója jött jól a stúdiónak, mely 2015 óta először szerezte meg az első helyet. A Disney kínálatában továbbra is szerepet kaptak a 20th Century Foxos és Fox Searchlightos filmek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #5
    Megnézted, szóval értheted, hogy miért siker. Megnézték páran, te meg mentél utánuk. Az anyagi siker azt jelenti, hogy sokan megnézték. Te megnézted őket (mindegy, hogy moziban vagy sem), ergó pont miattad lett siker.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2024.01.10. 14:21:32
  • FICEK9 #4
    Én meg a Super Mario Bros Movie-t nem értem, nekem az se volt egy nagy pukk.
  • Sequoyah #3
    Nem volt csalodas, nagyon sok embernek tetszett, es mindket film nagyszeruen teljesitett.

    Csalodas az lenne, hba az elozetes elvarasokhoz kepest alulteljesitettek volna. Tudsz mondani barmi ilyen adatot ami ezt alatamasztana?
  • zetortraktor #2
    De... pont ez a lényeg. Az anyagi siker azt jelenti, hogy sokan megnézték. Te megnézted őket (mindegy, hogy moziban vagy sem), ergó pont miattad lett siker.

    Mármint értem, hogy mire célzol, és ha ez a két film Oscar-jelölést fog kapni, akkor abszolút helytálló lenne a kommented a hír alatt, hiszen az a minőséggel kapcsolatos. De itt csak mennyiségről van szó, arról, hogy melyikre ment el a legtöbb ember, hogy aztán csalódjon vagy éppen szeresse a filmeket.
  • tom_pika #1
    Számomra érthetetlen az Oppenheimer és a Barbie sikere is. Mindkettő hatalmas csalódás volt.