Szekeres Viktor

Nemzetközi díjat kapott A király

Az RTL nem csak a TV2-t veri A királlyal, de díjakat is szerez vele.

Több, mint egy évvel a streaming premierje után kezdte el adni az RTL lineáris csatornája is A király című magyar sorozatot, mely még a TV2 valóságshow-ját is legyőzte a kereskedelmi korosztályban a nézettségi versenyben, ami azért nem kis fegyvertény. Most pedig a csatorna arról számolt be, hogy sorozatát egy szakmai díjátadón is elismerték.

2023. december 7-én tartották meg Zágrábban a New Market Awards nemzetközi, szakmai díjátadót, ahol A Király dráma kategóriában második helyezést ért el. Pályázni konkrétan behatárolt földrajzi helyről (jelen esetben CEE - Central East Europe, azaz Közép-Kelet Európa) lehetett, olyan művekkel, melyek az elmúlt 1 évben készültek el. Az Unio Film Kft. 10 részes alkotása többek között Herman Péter és Bodzsár István producerek, Kovács Dániel Richárd főrendező és Zomborácz Virág vezető forgatókönyvíró és rendező munkáját dicséri, a képi világért Gosztola Schenker Ábris felelt.

A Király egy életrajzi ihletésű széria az énekes legenda Zámbó Jimmy felemelkedését mutatja be, amely bővelkedett konfliktusokban. Míg a történet legkevésbé sem fest idealizált képet a sztárról, visszarepít az időben és szól arról is, hogy a rendszerváltás milyen hatással volt a magyar zenésztársadalomra. Zámbó Jimmyt különböző életszakaszaiban Nagy Ervin és Olasz Renátó alakítja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!