Szekeres Viktor

Bejelentették az élőszereplős The Legend of Zelda-filmet

Nintendós játékadaptációt kapunk.

A The Super Mario Bros. Movie hatalmas sikere után a Nintendo úgy döntött, hogy nem áll le, és egy elég komoly cím élőszereplős mozifilmes változatával fog előrukkolni. A The Legend of Zelda-film nem csak álom, hanem már elég konkrét fázisban van, Wes Ball fogja rendezni (ami azt jelentheti, hogy a legutóbbi három filmjét is fényképező Pados Gyula lesz az operatőr), a forgatókönyvet pedig Derek Connolly írta meg.

Az egyelőre cím nélküli film producere a játék társkészítője, Shigeru Miyamoto lesz, valamint Avi Arad, a filmet a Nintendo és a Sony Pictures Entertainment Inc. közösen fogja finanszírozni - előbbi 50%-ot meghaladó önrészt vállalva, utóbbi pedig a globális disztribúció terheit.

A Legends of Zelda egyébként kalandos utat járt be, hiszen 2018-ban még arról írtunk egy sajtóértesülés nyomán, hogy Adi Shankar, a Castlevania-sorozat producere lehet, hogy egy Legend of Zelda-szérián dolgozik, és tárgyalt is a Nintendóval, de végül nem lett semmi az ígért bejelentésből. Egy évvel korábban pedig, ugyancsak sajtóértesülés alapján jeleztük, hogy a Netflix élőszereplős szériát tervez a játékból a Trónok harca szellemében, csak éppen a családi műfajban, szóval jóval szélesebb célközönség számára. Akkor arról is szó volt, hogy a Nintendo igen szigorú adaptációs politikájának köszönhetően az is előfordulhat, hogy a sorozatterv vétó hatására idővel megfeneklik. S ez is történt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!