Szekeres Viktor

Miért felejtettünk el moziba menni?

Vihar előtti csend az amerikai multiplexekben.

Az amerikai mozis látogatottsági adatok most hétvégén elég komoly mélypontra kerültek, az év egyik leggyengébb összbevételét produkálta az ottani top10. A legnézettebb tíz film mindösszesen 56,7 millió dollár bevételt hozott, vagyis kevesebbet, mint egy héttel korábban a Five Nights at Freddy's. Ennek az egyik oka az volt, hogy a Dune Part II, amit most terveztek volna bemutatni, el lett halasztva, és mások nem töltötték be annyira az űrt.

Nyilván ezen a héten már más lesz a helyzet, hiszen jön a The Marvels. Az évben eddig a szeptember 22-i hétvége vezet, hiszen akkor csak 42,3 millió dollárt bevételeztek az észak-amerikai mozik, ezt követte a február 10-i 47,8, illetve a szeptember 15-i 56 millió dollár hétvége.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • t_robert #5
  A helyzet az, hogy mindenhol csökken a mozi látogatok száma. Oda ahová én járok moziba 7 vetítőterem van. ebből az egyik terem az 3D(bár lehet, hogy több) ha jön egy új film és az első hétvégén lesz 10-15 néző az előadáson az már sikerfilm. Pedig úgy 100-200 fő közti a termek befogadó képessége. Ha már egy előadás 10%.os nézőszám mellett megy az kasszasiker. :) 2-3 hete voltam egy akkor induló filmen és egyedül voltam a 110 fős teremben. Eleinte úgy tűnt a jegyfoglalásból, hogy lesz még egy néző, de az végül nem jött el. Miért csökken a nézőszám? Mert tényleg egyszerübb és kényelmesebb valami netes streamen megnézni otthon kényelmesen senkitől nem zavartatva a filmet ahelyett, hogy adnék érte 2000-2500 forintot. Nem kell odamennem, visszajönnöm stb. akkor állítom meg a filmet amikor akarom. azt szem közben amit akarok. ha böfögni akarok vagy fingani közben akkor azt teszem... :) Ezzel azért egy mozi se vetekszik kényelemben és praktikumban. Ráadásul például az HBO MAX előfizetésem havonta 1790 forint. Ebből a pénzből akár 20 filmet is megnézek egy hónapban. Ráadásul az én kajám otthon amit elnasizom közben nem kerül 2000-2500 forintba... :)
 • Cat #3
  Szinte tökugyanazok a filmek mennek a magyar és az amerikai mozikban.
 • dyra #3
  Hát nagy TV otthon nincs előtted csamcsogo emberek hada, pisilni járó tömegek stb... Manapság már otthon is elérhető a mozielmeny.
 • Vanek úr #2
  A kérdés, hogy MI miért nem együnk moziba, majd jönnek amcsis moziadatokkal. Nos, hát MI azért nem megyünk amcsi moziba, mert kurva messze van, és kurva drága lenne. De nem baj, gondolom, a címet is lefordították, mint a hírt (esetleg AI-val); és rá se néztek, hogy nem MI vagyunk a hír célközönsége, hanem ŐK.
 • manson222 #1
  Mert a színház a király! SG úgy tesz, mintha menő lenne filmeket nézni, pedig nem az.