Szekeres Viktor

Újabb nagyon jól sikerült film sült be itthon

Hiába lett remek A három testőr, a nézők nem fizettek be rá itthon.

Az év egyik nagyobb filmes eseménye volt, hogy a franciák ismét adaptálták 2 részes mozis változatban az Alexandre Dumas-féle A három testőrt, azonban ez a változat, szemben némelyik gyengén sikerült amerikaival, nem lett első nekifutásra túl sikeres itthon, hiszen annak ellenére, hogy 61 moziban kezdték el játszani, mindössze 9 198 jegyet adtak rá csütörtök és vasárnap között, ami a hétvégi toplista 8. helyére volt csak elé.

A hétvége legnézettebb filmje ismét a Megfojtott virágok lett, mely 29 140 nézőt produkált, mögötte futott be közvetlenül a Trollok: Együtt a banda 26 319 nézővel, míg a harmadik helyet a Mancs őrjárat: A szuperfilm szerezte meg 17 987 nézővel. Újdonságként még az A ház, ahol a gonosz lakik, valamint az Apák és anyák mutatkozott be, de előbbit csak 5 850-en, utóbbit pedig 3 319-en látták, amivel kiszorultak a top10-ből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    Nem hiszem, hogy félteni kéne a mozit, csak olyan filmek kellenek, amik érdeklik a közönséget. Idén két film is elérte itthon egy egymilliárd forintos bevételt, ami azért szép summa.
  • t_robert #1
    ön magában a film végül is nem rossz és leköti az embert. bár az eredeti Dumas történethez képest pár dolgot kicsit átcsavartak. Viszont tény, hogy vasárnap délután láttam a Csepel plázában. És tök egyedül ültem a kb. 200 személyes nézőtéren. Eleinte úgy tünt, hogy lesz még egy néző a foglalási adatok alapján, de az nem jött végül el. Azért érdekes egyedül filmet nézni egy nagy mozi teremben. :) Az utóbbi években azért nem igazán tolonganak a mozi nézők. A sikeres film azt jelenti, hogy mondjuk a kétszáz személyes teremben akár 20-an is vannak. Az átlagos filmeken úgy 10-12-en szokás. a streaming korában baromira vissza esett a mozik forgalma. Még jó hogy nem kell külön ember ma már a vetitéshez mint régen. Elég felszaladni valamelyik jegyszedő/büfés/pénztáros 3-4 mindenes van a moziban és mindenki mindent csinál. csak el kell indítani a számítógépen a bekészített anyagot és valami féle projektoron át vetitenek. Így megéri levetiteni a filmet 1-2 embernek is akár. De már jártunk úgy, hogy voltunk vagy 15-en a teremben és csak nem indul a film. Aztán úgy 15 perccel késöbb csak kiment szolni valaki a büféhez, hogy mi lesz. Kiderült elfelejtették elinditani a bekészitett media csomagot a számítógépen. :) Persze az is lehet, hogy 1-2 számítógépről vezérlik az összes vetítő termet. (speciel ott 7 vetítő terem van) de napi 4-500 nézőnél az összes teremben az összes előadáson nincsen nagyon több szerintem. Aztán még ott a büfé bevétele. De még így se tünik azért hatalmas üzletnek a mozi üzemeltetés.