Szekeres Viktor

Horroros szuperhősfilm lesz az új Spawn

Egyre többet beszélnek az új Spawn-filmről.

Pár hete került megrendezésre a New York Comic Con, mely a san diegói Comic Con után az év egyik legnagyobb, kockáknak szóló rendezvénye. Az elnevezésével ellentétben, miképp utóbbinak, ennek sem csak a képregények állnak a középpontjában, hiszen a többi, hasonló összejövetelre rímelve, ezen is kiemelt jelenlétre tettek szerint az elmúlt években a filmek és a tévésorozatok. A sorozatok között természetesen a képregény-adaptációk és a zsáneralkotások kerülnek általában kiemelésre. Jó hír volt, hogy a Spawnból készíteni tervezett film is szóba került.

A Blumhouse alapítója, Jason Blum elmondta egy panelbeszélgetésen a náluk lévő Spawnról, hogy a Jamie Foxx főszereplésével készítendő reboot ki fog lógni a szuperhős filmek sorából, legalábbis abban a tekintetben, hogy egy Blumhouse-éllel rendelkező horror lesz.

Legutóbb egyébként egy éve hallottunk a Spawn - Az ivadék rebootjáról. Ahhoz képest, hogy már 2017-ben arról írtunk, hogy nemsokára kezdődhet a Spawn képregény-adaptáció forgatása (mert arról beszéltek az érdekelt felek), még mindig sehol nem vagyunk a filmmel, bár 2019-ben Todd McFarlane, a képregény készítője és a film tervezett rendezője a Comic Booknak adott interjújában elmondta, hogy a költségvetés csak arra vár, hogy elköltsék, azonban ehhez az kell, hogy minden pénzt szállító entitás (producer, gyártó stúdió) rábólintson a forgatókönyvre, és egyelőre azt várják, hogy az érdekelt felek közös nevezőre jussanak a szkript kapcsán. Akkor az derült ki, hogy nem lett meg a közös nevező, hiszen Scott Silver, Malcolm Spellman és Matthew Mixon lett megnevezve íróként, amiből arra lehetett következtetni, hogy új forgatókönyv fog születni.

2018 májusában derült ki az, hogy a Spawn fő karakterét a szerepért már hosszú évek óta kampányoló Jamie Foxx játszhatja el, ő lehet Al Simmons. A képregény készítője azt is elmondta, hogy igen sötét tónusú filmre kell számítani, ami erősen korhatáros lesz, jóval korhatárosabb, mint a Deadpool, de ez is persze "csak" afféle hard R-korhatárt jelent, nem fognak átcsúszni az üzletileg vállalhatatlan NC17-es besorolásba. Arról is szó volt már, hogy a készítő trilógiában gondolkodik, az első film nem eredettörténet lesz, és hangnemében a Jákob lajtorjájára fog némiképp hajazni.

Az első Spawn-film 1997-ben világszerte 87 millió dollár bevételt produkált, és jóval nagyobb költségvetésből készült, mint a mostani, aminek 10 milliós a büdzséje. Ez persze nem meglepő, hiszen az olcsó filmekre szakosodott Blumhouse az egyik gyártója. Később egyébként a képregényes figura egy animált HBO-s minisorozatban is szerepelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #1
    En szerettem az 1997-es verziot, de kesobb kiderult, hogy ezzel elegge egyedul vagyok:)