Szekeres Viktor

Újabb féltucat Marvel-produkció halasztását jelentették be

Egy rakás Marvel-sorozat is késik.

A nagy stúdiók a kiemelt filmjeik premierjeinek dátumát sokszor évekkel előre lefoglalják, mintegy jelezve a konkurenciának, hogy akkortájt nem érdemes bemutatókkal próbálkozni. Sokszor akkora a titkolózás ennek kapcsán, hogy cím nélküli filmeknek is "stipistoppolnak" időpontokat, amik általában nem nagyon fognak senkit megijeszteni. Mindennek persze az a hátránya, hogy olykor, ilyen-olyan okok miatt változtatni kényszerülnek ezeken a dátumokon, általában halasztás miatt, ami pedig gyakran negatív előjellel jelenik meg a filmes hírekkel foglalkozó sajtóban. Sorozatok esetében nem túl gyakori az efféle foglalgatás, de a Disney+ kiemelt sorozatainak bőven a bemutatójuk előtt be szokta jelenteni a premierdátumát. Most pedig kiderült, hogy miért nem biztos, hogy ez jó taktika.

A Disney+-ra érkező Marvel-projektek közül ugyanis az X-Men ’97 ősz helyett a jövő év elején fog érkezni csak. A Hawkeye-spinoff Echo sem kap premiert novemberben, csak januárban. A WandaVision spinoffja, az Agatha: Darkhold Diaries 2024. októberében kerül csak bemutatásra a tervezett 2023. év vége helyett. A What If…? második szezonja is az ősz folyamán debütált volna, azonban csak a karácsonyi ünnepek alatt lesz látható. Jó hír, hogy a Loki 2. évad premierje továbbra is október hatodika.

Nemrég pár Marvel-film dátumváltozásáról is hírt adtunk. Legjobban a Deadpool-rajongók jártak, hiszen a 3. rész 2024. november 8-ról május 3-ára lépett előre. Erről a dátumról viszont július 26-ára csúszik a Captain America: Brave New World, mely dátumról december 20-ára kerül Thunderbolts. A Blade, mely nem forog az írósztrájk miatt 2024. szeptember 6-a helyett csak 2025. február 14-én érkezik Valentin-napi kedvességként. Ez utóbbi időpontról a Fantastic Four május 2-ára kerül át, míg az akkor bemutatni tervezett Avengers: Kang Dynasty 2026. május elsejére. Értelemszerűen így 2026. május elsején nem kerül moziba az Avengers: Secret Wars, melynek az új premierdátuma 2027. május hetedike.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!