Szekeres Viktor

A sztrájk újabb áldozata A gyűrűk ura

Csúszik a The Lord of The Rings-film.

Mint ismert, május óta a hollywoodi írók sztrájkolnak, júliusban pedig a színészek léptek sztrájkba. Mindez azt jelenti, hogy az írók nem dolgozhatnak sem forgatókönyveken, sem pedig forgatásokon nem működhetnek közre kreatív tisztségben, az amerikai színészszervezet tagjai pedig semmilyen munkát nem vállalhatnak, még csak nem is reklámozhatják filmjeiket. Értelemszerűen ennek köszönhetően szinte mindegyik stúdiófilm forgatását fel kellett függeszteni (a független filmek sztrájkmentességet kérvényezhetnek), de utóbbi aspektus a stúdiókat premiernaptárjuk átgondolására késztette.

A New Line Cinema és a Warner Bros. Pictures Animation filmje, a Lord of the Rings: The War of the Rohirrim sem fog bemutatásra kerülni a tervezett április 12-i dátumon, a stúdió december 13-ára csúsztatta a premier időpontját, tehát még marad 2024-ben a film. A döntés érdekes, de inkább logisztikai okai vannak, mintsem más, hiszen a jelenlegi animációs fázist nem érinti sem az írók, sem a színészek sztrájkja, de mivel a Warner tudja, hogy más filmek is át fognak kerülni 2024-re (ugye a Dűne 2 is jön tavasszal), úgy döntöttek, hogy egyes akkorra tervezett premiereket is késleltetnek, mintegy dominóhatásként.

A filmet Kenji Kamiyama rendezi és a Sola Entertainment gyártja. A történet főhőse Rohan királya, Pörölykezű Helm lesz, akiről Tolkien könyvének függelékében van szó, és a körítést többek között egy legendás csata fogja adni, amely nagyban határozta meg Középfölde erőviszonyait. Mindez azt jelenti, hogy úgy 250 évvel a filmek előtti, azaz Harmadkori történéseket láthatunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!