Szekeres Viktor

Lesz, aki a szexuális tartalom miatt vált jegyet az Expendables 4-re

Véres film lesz az új Feláldozhatók.

Az amerikai korhatár bizottság, az MPAA újabb adag filmet tekintett meg premier előtt, és hozta meg döntését azok besorolására vonatkozóan. Az egyik szóban forgó alkotás az Expend4bles volt, mely nem meglepő módon R-es besorolást kapott, vagyis leginkább 17 éven felülieknek szánják, e kor alatt nagykorú felügyelete ajánlott. Ez nem meglepő, hiszen a harmadik rész kivételével a sorozat többi tagja is ezt kapta.

Az MPAA ilyenkor mindig megindokolja a döntését, s a szervezet ezúttal az erős és véres erőszakot emelte ki első helyen, s mindezt a film teljes hosszára. Emellett a nyelvezet lehet problémás a filmben, valamint abban szexuális kontent is lesz, amiről érdemes tudnia a szülőknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #9
    A besorolásos törvény fent van a neten, el lehet olvasni, hogy mit néznek.

    De az a lényeg, hogy igazából mindenki megnézhet mindent. A korhatár nem tiltás, csak egy információ. Egy szülőnek segít, hogy felelős döntést hozzon. Nyilván az ember nem csak ez alapján dönt, hanem elolvassa a Common Sense Media-s részletes lebontást, de akinek nincs ilyesmire lehetősége, az nem baj, ha kap valami mankót.

    "Melyik torzsitja jobban a jellemét egy gyereknek"

    Nem erről szól az egész. Aki szabályoz egy területen, annak nem kell foglalkoznia azzal, hogy máshol mi van. Ő a saját területéért felel. Ennyi. Csak azért, mert máshol más van, ő még végezheti a dolgát, az, ami elő van írva.

    Mondhatnám, hogy örüljünk, hogy van ilyen, de ha nem lenne, a tévék akkor is figyelnének ilyesmire. Mert most is figyelnek, ennek csak az a hátulütője, hogy egyrészt napközben vágnak, ha boncolnak vagy nyakat harapnak el, másrészt pedig, hogy a törvény betartatása arról szól, hogy emberi mulasztások miatt bírságoljunk milliókra, mert valaki jóhiszeműen betett valami nem oda való snittet tartalmazó dolgot.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2023.08.04. 13:20:51
  • repvez #8
    azt meg megint nem értem a korhatár besorolással, hogy azt nézik e vagy figyelembe veszik, hogy a gyerekek fejlödéséhez tudásához mit okoz egy egy film tartalma.
    Vegyuk azt , hogy egy 15 éves mondjuk nem nézhet meg egy 16 éves korhatár besorolásu dokumentarista jellegu WW2es akcio filmet ami valos eseményeket dolgoz fel csak mert esetleg van benne káromkodás durvaság és esetleg kifigyel egy cici. DE mindamellett az iskolában tanultakhoz jobban képbe tudná tennni magát mondjuk 2 ora alatt mintha azt egy tankkonyvben olvasná el szárazon ha egyáltalán elolvassa.

    A másik részröl meg vigan megnézheti a 13 éves gyerek az olyan 12 éves korhatáros filmet amibe meg az a történet, hogy nem kell dolgozni meg majd a sugárdaddy és a pozolással mindent meg lehet szerezni .

    Melyik torzsitja jobban a jellemét egy gyereknek , az ha lát olyan dolgot amivel majd a valoságban is találkozik nap mint nap pár év mulva vagy egy olyan ami egy illuziot mutat neki és mikor az életben nem igy alakulnak a dolgai akkor meg irány a depresszio meg az ongyilok és a kábitoszer rosz társaság ,mert azt hiszi, hogy igy majd eléri azt amit látott.

    ezeket sztem nem veszik figyelembe a besorolásoknál.

    ÉS egyébként meg egy normális családban tökmindegy, hogy mikor adják le a filmet ha nem a gyereknek valo akkor amugy se nézhetné meg ha igen az akkor is a szulövel közösen és a furább részeknél kapna egy magyarázatot. amikor meg már önállo akkor meg már van anyni tapasztalata , hogy eldöntse, hogy mi az a film ami számára tetszik és tudja szurni belöle a nem kivánatos részeket.

    Például felnötként se nézek horror filmeket, mert az nekem nem add szórakozást hiába van ott , hogy a 18as karika és nézhetném .
  • zetortraktor #7
    Perverzek mindenhol vannak:) És egyre többen.

    De épp ez a lényeg, hogy mivel a kamasz, ha akar, beszerez bármit, ezért nem szorul rá arra, hogy előírásszerűen meztelenség legyen délben a tévében - vagy hogy hiányolja azt. Cserébe viszont aki nem kíváncsi ilyesmire, vagy csak 4-5 éves, annak nagyon jó, ha tudják a szülei, hogy napközben nyugodtan bekapcsolhatja a tévét.

    Persze elfogadom, hogy van olyan, aki túlérzékeny arra, hogy vannak ilyen előírások, akit zavar, hogy biztosítják mások biztonságát és követeli azt, hogy igenis lehessen káromkodni délután, meg meztelenkedni. Csak ugye az a különbség, hogy ő csak magára gondol, aki szabályoz, az pedig másokra.
  • Gabbbbbbbbbbbb #6
    "Amellett, hogy ma tippre azért több a perverz, több a tömeggyilkos, mint annak idején" Ez EU-ban, főleg Magyarországon nagyon nem igaz.

    Nekem az a véleményem, hogy egy kamaszt senki sem fog tudni megakadályozni abban, hogy pornóhoz jusson.(ha igen, akkor ott elég komoly gond van a szülőkkel) Ebből kifolyólag nagyon feleslegesnek érzem a "cicivillantás"-ra való ráugrást.
  • zetortraktor #5
    Nyilván nem azt mondom, hogy nem értek egyet sok mindenben, ez nem fekete-fehér kérdés. De ez nem úgy működik, hogy

    " és még sem lett a többségböl zombi gyilkos , vagy perverz. "

    Mert nem csak szélsőségek vannak. Amellett, hogy ma tippre azért több a perverz, több a tömeggyilkos, mint annak idején (nem tudom az okokat, lényegtelen), ha valamiből több van, akkor az a mentális betegségtől szenvedők, a gyermekkori traumáknak kitettek. Nem hiszem, hogy ezeknek komoly részben a tévé vagy a film lenne az oka, de ha ilyesmire akarunk hivatkozni, akkor számba kell venni, hogy manapság mennyi a szorongó ember. Akiket a egészséges vagy leszar, vagy azt mondja, hogy segítsenek rajtuk szabályzással, mert ő nem fog érzékenykedni amiatt, ha vannak őr nem érintő előírások.
  • zetortraktor #4
    Persze, ha az embert nem érinti, akkor nagy az arca, és szerinte túl van tolva - ha meg lelövik a gyerekét, akkor hirtelen pislog. De épp azért, mert nem érinti, nem is kellene, hogy zavarja.

    Pont az a helyzet, hogy rengetegen érzékenyek lettek arra, hogy hirtelen vannak, akik odafigyelnek másokra, és folyton kiakadnak azon, hogy már egy normális szexjelenetet sem lehet nézni reggeli közben. Mert ez az érzékenység - mármint ez egy emberi reakciója. És nem az, hogy valami szervezet, intézmény vagy az állam mit tilt, mit ír elő. Mert azt pontosan tudjuk, hogy marginális csoportok tök mindegy, hogy mit kiabálnak, szabály, törvény, előírás csak akkor lesz, ha a hatalom azt akarja. A hatalom sokszor leszarja kis csoportok hőzöngését.
  • repvez #3
    hát nem tudom én is azon a véleményen vagyok , hogy tul van e egy kicsit tolva. tul érzékeny lett mindenki mindenre.

    Manapság egy vigjáték sincs ami normális poénokat tolna mint voltak a 80-90es években, ott még lehetett a tereotipiákkal dolgozni, ma ezt már rasszizmusnak hivják.

    Akciofilmeknél se volt semmi este 8 kor simán leadták öket és a CGI hiánya nélkül a robbanások és egyéb dolgok valoságosak voltak .
    Voltak káromkodsok is föleg a magyar szinkronnal mindegy , hogy vigjáték vagy akciofilm vagy családi film volt.
    A VHS TK-bol is bárki kikölcsonozhetett bármit nem kérdezte meg senki, hogy hány éves vagy vagy ki fogja otthon megnézni.
    Az ujságárusnál is simán ki volt téve a playboy meg az egyébb erotikus vagy pornos ujságok amiket kis gyerekek is bármikor megnézhettek , és még sem lett a többségböl zombi gyilkos , vagy perverz.

    ÉS ma meg mikor mindenki annyira odafigyel, hoyg a gyerekek mit nézhetnek az összes mesecsatorna olyan mesékkel van tele aminél felnöt fejjel is szörnyulkodok, hogy miket tolnak nekik. és mivel manapség sok idöt töltenek a ygerekek a tv elött sokkal nagyobb hatással van rájuk a rossz mese. vagy mert nem kompenzálja a valos élet azokat.
    A régi meséknél normálisan kidolgozott figurák voltak a jo és a rosz párbajárol és mindig a jö gyözött és volt tanitás jellege.
    A mai mesékben meg csak az van , hogy lehet lopni csalni hazudni és olyan kinézetü karakterekkel, hogy horrorfilmekben nincs olyan torzs szulott se.
  • zetortraktor #2
    Ja, akinek nincs gyereke, azt az ilyesmi nem zavarja, más meg örül, hogy ha valaki napközben csak rátenyerel a távirányítóra, akkor nem kell tartania attól, hogy csonkításokat vagy pornót lát.

    Régen ugyanígy figyeltek, csak épp kevesebb technikai lehetőség volt bizonyos dolgokat monitorozni, és nem jutott el az emberekig a híre annak, ha valakit megbírságoltak.

    Más kérdés, hogy elég komoly baja lehet annak, akinek az hiányzik, hogy délután a tévében ilyesmit lásson. Miért kell ehhez tévé neki?
  • ntex #1
    Ajjaj... Régen bezzeg mikor délután adták a TV-ben a filmeket amikben időnként villantak meg szép cicik... Senki nem foglalkozott vele. Kicsit túl nagy feneket kerítenek mostanában ezeknek a dolgoknak.