Szekeres Viktor

Egyre magasabbra tör a keresztény szexkereskedős sikerfilm

Nemsokára 100 milliós lesz a Sound of Freedom.

A Sound of Freedom sikerét már múlt héten megénekeltük, de ilyen folytatásra nem számítottunk. A film keddi nyitónapján 14,2 millió dolláros bevételt ért el, amivel felülmúlta még a 11,7 milliós Indiana Jones and the Dial of Destinyt is, a folytatás viszont közel sem volt olyan erős, és akár arra is lehetett számítani, hogy mint sok, hardcore keresztény közönséget megcélzó alkotás a második hetére nagyot fog esni, ugyanis a nézők zöme már az első hétvégén elment rá. Nos, a Sound of Freedom esetében ilyesmiről szó sem volt, hiszen a 19,7 milliós első hétvégére 27 millió dollárral kontrázott rá a film, így vasárnap már 85,5 millió dollárnál tartott.

Ezt pedig már ne lehet csak azzal magyarázni, hogy szélső jobboldali csoportok vásárolják fel a jegyeket, hogy ingyen osztogassák azokat, de a kezdeti hírverés ettől még nagyon hatékony volt, hiszen áttörték vele a mainstream média falait, mely a premier előtt nem nagyon írt a filmről. Más kérdés, hogy a nézői értékelések terén még mindig látszódik a propaganda hatás, hiszen az IMDb-n jelenleg 70% fölött van a 10/10-es osztályzatok aránya, ez pedig egyesekben túlzott elvárásokat támaszthat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kodon #3
    Hogy lehet ilyen hülye címet adni neki: "keresztény szexkereskedős" Vallásosnak kell lenned, hogy a gyermek szexipart, a pedofíliát elítéld? Mert ezzel ostoba címadással azt sugallod, hogy a "bigottanak nem tetszik a pedofília" Eszednél vagy?
  • BrockSamson #2
    Majd belenezunk. Velt vagy valos politikai szinezet nekem szemely szerint nem eleg, hogy 1 vagy 10 pontot adjak egy filmre, mert akkor nem a muvet ertekelem.