Szekeres Viktor

Túl hosszú lett a Dűne 2

Elég hosszú lett az új Dűne.

Denis Villeneuve várva várt filmje, a Dune-franchise következő darabja, a Dune: Part Two a World of Reel értesülései szerint jelenleg 3 óra 15 perc hosszú - értelemszerűen az információ a jelenleg vágás hosszára vonatkozik, és előfordulhat, hogy a november 3-ára tervezett premierig ezt még megkurtítják. Egy biztos, az első rész "csak" 2 óra 35 perces volt.

A Dune: Part Two-ra a rendező, valamint a főszereplő Timothée Chalamet mellett vissza fog térni Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Javier Bardem és Josh Brolin. Hozzájuk pedig csatlakozik Christopher Walken, mint IV. Shaddam császár és Florence Pugh, mint Irulen hercegnő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vanek úr #8
    Ahány ember, annyi féle vélemény. Szerinted a régi film semmire nem hasonlít (a könyvekre pláne nem, így a világra sem), Csaba szerint meg de. Neked ez jött be, Csabának a régi. Pedig mindketten olvastátok a könyveket. Én csak a két filmet tudom összehasonlítani, és számomra a régebbi jobb. (Meg a két filmhez a játékokat tudom hozzápasszolni.) Számodra nem. Viszont én nem röhöglek ki, mert más az ízlésünk. Mert nem ettől lesz, vagy nem lesz 'igazam'. Pláne, mert szubjektív dologról megy a vita. De ha neked ettől lesz jobb, akkor röhögj csak nyugodtan.
  • Csaba161 #7

    Hát én előbb olvastam a Dűnét könyvben és csak utána láttam az eredeti, 1984-es filmet és sokkal jobban tetszett ez a film, mint a könyv. Csak egy meghökkentő volt benne, a Navigátorok kinézete, de az azután megoldódott, mert a második könyv pont úgy írta le őket, ahogy a filmben megjelentek...

  • szoftos #6
    remelem online elerheto lesz a teljes, vagatlan masodik resz.
  • silwar #5
    Ha nem olvastad a könyveket, akkor valami mást imádsz, nem a Dűne univerzumát ;-D 11 vagy ha az elsőt kettőnek számoljuk 12 könyv, akárhány film és sorozat készíthető belőle. Pont az általad annyira kedvelt 1984-es film, amire szerencsénkre nem hasonlít a mostani alkotás, szerintem nem túl jól sikerült. A mostani sokkal közelebb áll a könyvhöz, annak ellenére, hogy rengeteg, fontosnak nem ítélt, szálat/történetet hagytak belőle ki, vagy csak utaltak rá röviden. Pont ez a film az ami megérdemelne akármekkora hosszúságú rendezői változatot annak ellenére, hogy a nyilatkozatok ezt cáfolják ;-D
  • Vanek úr #4
    Én imádom a Dűnét és a világát (bár a könyvekig még mindig nem jutottam, pedig még annó a számítógépes játékokkal is játszottam), de szerintem sem lett tökéletes ez a remake. Valahogy nem jön át az a világ, ami a régi filmből áradt, és Dűnévé tette a Dűnét. Pedig most sokkal szebb, jobb képi világot lehetne csinálni hozzá, hiszen a számítógépek már ennyit fejlődtek. De valahogy azt az esszenciát nem tudták most megfogni, ami miatt nálam az eredeti film az etalon.
  • szoftos #3
    nem neked valo es annyi.

    en speciel imadom Villeneuve cinematografiajat, es szeretem amikor egy film kepes a valosagbol kiszakitani, es elmelyiteni a sajat vilagaban. a blade runner 2042 is ilyen volt
  • repvez #2
    már az elsönél is azt éreztem, hogy eldobtam 2 ora 25 percet az életembol a semmire, annyira nem történt benne semmi. söt mégcsak a történetböl sem tudtunk meg sokat.
    nem értem a hypot körülötte