Szekeres Viktor

Kiderült, miről szólhat a Dűne 3

A Dűne messiását adaptálhatja a harmadik Dűne.

Miután a Dune: Part Two az első film közvetlen folytatása lesz, természetesen egy esetleges 3. rész kapcsán már egy ideje tartanak a találgatások, hogy miről szólhat majd. A válasz nem meglepő, Frank Herbert többkötetes regénysorozatának következő könyvét, a Dűne Messiását csinálná meg Denis Villeneuve (ezt ő maga erősítette meg), és ezzel zárulna a filmes trilógia, így a többi könyvre (egyelőre) nem kerítenének sort. (A könyv története sokak számára ismerős lehet, hiszen a 2008-as Children of Dune is javarészt azt adaptálta.)

A Dűne messiása itthon a következő fülszöveggel került kiadásra: "Az emberi bolygókat egyesítő Impériumban Paul Muad-Dib, a jövőbe látó messiás uralkodik. Hithű harcosai, a vad fremenek szent dzsihádjukban feldúlták az univerzumot, és mindenhová elvitték a Mahdi szavait. Ám a háború és a vallási fanatizmus ádáz ellenségeket szült, akik mindenüket feláldoznák Muad-Dib bukásáért. Az Impérium régi hatalmai összefognak, hogy egy bonyolult összeesküvéssel törjenek az új Császár életére, aki maga sincs meggyőződve róla, hogy valóban egy jobb világot teremtett az emberiség számára.
A Dűne messiásában Frank Herbert továbbviszi a magával ragadó Dűne történetét. Tizenkét évvel az első regény eseményei után a régi és az új világrend csap össze, a középpontban pedig olyan emberek állnak, akiknek minden erejükre szükségük van, hogy megbirkózzanak a rájuk váró sorssal. Herbert lenyűgöző gondolatisága és mély emberismerete emlékezetes karaktereken keresztül mutatja be, hogy sokszor a megváltó maga is lehet áldozat.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bunny #11
    A messiása és a gyermekei szerintem jók lettek, az istencsászár már egy kicsit necces de vitte a lendület, az eretnekei viszont egyelőre nagyon nem akar működni, amíg az első 4 könyvet daráltam azzal már jó ideje csak küzdök. Leginkább azért, mert megszakadt a fonal, eddig mindig vitte tovább, hogy nézzük mi lett XY-nal később, de az 5. kötet nagyon kiszakadtnak tűnik.
    De a Messiása szerintem simán beleférne a trilógiába, bár nem értem, hogy akarják 1 filmben megvalósítani ha az első könyv is 2 filmes lett.
  • CrazyAchmed #9
    Én pedig ellenvéleményt fogalmazok meg. :) Kedvenc könyvsorozatom. Biztos nem tökéletes, de én semmiképpen nem bánnám a filmes verziókat. A történet fordulatai nyilván nem fognak meglepni, de mint mondjuk egy zenei anyag remake-je is lehet érdekes, ez is az. Én mindenképp várom!
  • end3 #8
    Mivel ez film, ezért itt az értékelésnél nem Herbert W. F. Dune-je az első rendű szempont. Itt a lényeg maga Denis Villeneuve, akinek a keze, nekünk szóló üzenetei áthatják a filmet. --- És ő jelenleg az egyik legjobb, ütős gondolati koncepciókkal is rendelkező filmrendező a szakmában. (Az természetesen sajnálatos, ha a befogadó személye kevés a befogadáshoz...)
  • Dynamic #5
    De. Vélemény. Azt jelenti, hogy nem tetszik neki. Csak hát tudjuk, képtelen vagy elvonatkoztatni, és szó szerint azt értelmezed, ami oda van írva. Előre borítékolható, mikor bújsz elő a barlangodból, hogy a tenyérbemászó suttyó stílusodban kijátszhasd a 3 közhelykártyád egyikét.
  • kalapos01 #4
    Lehet. Erőltetett. Béna. Megvolt.

    Az nem vélemény, hanem picsogás, hogy "nem akarom, hogy létezzen egy film, mert nekem nem tetszett egy másik, hogy azoknak jó legyen, akik szerint jó a film, nyenyenye."
  • Kelta #3
    Lehet saját véleményem? kösz
  • kalapos01 #2
    A logika jó, csak elfelejted, hogy nem csak te létezel a világon. Azoknak folytatják, akik szerint az alap könyv folytatásai zseniálisak. Meg kell tanulnod elviselni, hogy mások is léteznek, és hogy a filmek nem csak neked készülnek.

    Hadd legyenek folytatások. És készüljenek olyan filmek, amik másokat érdekel. Akit nem érdekel egy film, az nagyfiú lesz, nem hisztizik, elviseli.
  • Kelta #1
    Szerintem kár folytatni, az alap könyv folytatásai is erőltettek, és bénák..kár lenne..