Szekeres Viktor

Alakul az új A sakál napja

Folytatódott a The Day of The Jackal castingja.

Pár hónapja volt először szó arról, hogy sorozatos adaptáció készül a The Day of The Jackalből, ami itthon A Sakál napja címmel jelent meg korábban nyomtatásban, nemrég pedig az is kiderült, hogy a főszereplő Eddie Redmayne lesz. Most pedig a Variety arról értesült, hogy az egyik partnerének Lashana Lynch-et választották. A Frederick Forsyth-könyv új változatán a Sky és a Peacock dolgozik Ronan Bennett készítésében, a sorozat pedig modern újragondolás lenne Brian Kirk rendezésében.

A sztori egy bérgyilkosról szól, akinek a francia elnökkel kell végeznie. A könyv hivatalos fülszövege a következő: "Sosem látott bűnözési hullám fut keresztül 1963 nyarán Franciaországon. A rendőrségnek tudomására jut, hogy a bankrablások hátterében az OAS áll. Szöget üt a fejükbe, hogy ugyanekkor miért vonul vissza olyan rendkívül megerősített "védelmi állásokba" a három száműzetésben élő OAS-fővezér. Egy elrabolt tisztiszolga hézagos vallomásából aztán összeáll a kép: az OAS az "összegyűlt" pénzen merénylőt bérelt fel, hogy megölje de Gaulle tábornokot, a Francia Köztársaság elnökét. A bérgyilkosnak csak a fedőnevét tudják: a "Sakál". Semmiféle támpont nincs a nyomozás megindításához. Pedig a Sakál zseniális terve már készen áll, a merénylet napja is kitűzve. Riadóztatják az ország egész belbiztonsági szervezetét, valamint az Interpolt, de mire Lebel főfelügyelő végre nyomra akad, a Sakál már megindult, s úgy látszik, kettejük üldözéses versenyében behozhatatlan előnye van."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #3
    az nem volt jó, ez meg épp ezért kurva jó lesz, mit nem lehet ezen érteni?

    amúgy az adaptáció szót keresed, és azokból nagyon sok kell, a remek alapműveket, amik megérdemlik, érdemes előszedni, bizonyos időnként, és csak azért, mert egy alapsztori adott, alkotói fantázia egy csomó kell új sztoriszálakkal, karakterekkel, modern körítéssel, stb ha nem neked készül, mert csimpaszkodsz egy régibe, nincs gond, csak kevesebb hiszti kell. nem kell mástól sajnálni, mert szerinte a régi film szar vagy eleve nem fogja megnézni. attól, hogy valaki leragad a múltban, mások még haladhatnak előre.

    arról nem is beszélve, hogy a semmire nem jó film helyett, ami csak felületesen mesélheti el a sztorit, sorozat lesz, sokkal alaposabban kifejtve, mélyebben karakterizálva. az ilyesmi jót tett a reachernek, a night agentnek, a fleishman bajban vannak, a game of thrones-nak, stb, lehet, hogy még a jack ryannek vagy a terminal listnek is.

    “ Kis alkotó fantázia jó lenne már.”

    nyergelj át, ha valakinek csak a szája nagy, nem veszik komolyan. naponta jönnek filmek és sorozatok alkotó fantáziával, és mégsem nézed őket. akkor most mi van?
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2023.06.04. 22:11:25
  • Kelta #2
    Ehh már a Willises film se volt jó..az eredeti jó...be kéne fejezni már a koppintásokat. Kis alkotó fantázia jó lenne már.