Szekeres Viktor

Túllicitálták a köztévét a Bajnokok Ligája magyar jogaiért

Már nem az MTVA-é a foci Bajnokok Ligája.

A Média1 értesülései szerint 2024/25-től az RTL szerezte meg a labdarúgó Bajnokok Ligája közvetítései jogait, azon belül is az "A" csomagot, mely a kiemelt meccseket jelenti az első választás jogának révén. A "B” típusú közvetítések jogát pedig a Sport TV-t (Sport1, Sport2) működtető AMC Networks zsákolta be. Becslések szerint az RTL 9-11 milliárd forintot fizetett ki a jogokért.

A hírről az RTL még nem közölt megerősítést, azonban a köztévé elég fura hangvételű közleményben az RTL-t azzal vádolta meg, hogy a nézettségnövelés céljából vásárolja meg a BL-csomagot, melyért annyit fizetett, hogy "a magyar adófizetők forintjaiból felelősségteljesen gazdálkodó magyar közmédia számára már nem teszi lehetővé", hogy többet adjon érte. Illetve még arra is felhívják a figyelmet, hogy "az ingyenes és mindenki számára elérhető szolgáltatás" ezzel most "veszélybe került."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Cyberdog #2
  "a magyar adófizetők forintjaiból felelősségteljesen gazdálkodó magyar közmédia..." :)))
  - Na, ne zsongíts! :D
  Ha piaci alapon kéne működniük, már rég tönkre is mentek volna. Át is lehetne nevezni őket Kreml-1, Kreml-2 meg a többi (Jó oké, a Duna TV csoport lehetne a Volga Tv, hogy korrektek is legyünk)
  Legalább nem kell kormánypropagandát néznünk a félidei szünetben, sem pedig előtte, sem pedig utána.

  Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2023.06.06. 14:37:50
 • Vanek úr #1
  Bírom a közmédiát. Amikor a F1-et lenyúlják az RTL-től közpénzmilliárdokért, az OK. Amint az RTL a saját pénzéből (nyereség) megveszi a BL-t, az fúj-fúj. Mellesleg megvehették volna a B csomagot is olcsóbban, de az nem (az sem) kellett nekik. A "felelősségteljesen gazdálkodó" közmédiának. Már ez a jelzős szerkezet röhögőgörcsöt eredményez. :D