Szekeres Viktor

Amerika imádja, a világot nem érdekli az új A kis hableány

Ahogy arra számítani lehetett, elég felemás a The Little Mermaid mérlege.

Amerikában a keddi 11,5 millió dolláros bevétele a The Little Mermaidnek egy kevéssel az Aladdin pontosan 4 évvel ezelőtti keddi bevétele alatt maradt, de a film még mindig az Aladdin előtt áll, és fog állni, amikor egy hét után 143 millió dollárt fog teljesíteni hazájában, míg a második hétvégéje után 175-180 milliónál fog tartani. Összességében így a Disney új filmje minden idők ötödik legerősebb Memorial Weekend-kezdését produkálta, míg nem folytatásfilmek között az eddigi legjobbat. Ugyancsak nem meglepő módon a filmes exit pollnak számító CinemaScore-ja is 'A' volt.

Ahogy azt már A kis hableány premierje előtt is írtuk, a film nem úgy fog szerepelni, mint sok másik élőszereplős Disney-adaptáció, azaz nemzetközileg jobban teljesít, mint Amerikában, hanem épp fordítva, a nagyon erős amerikai szereplést sokkal visszafogottabb nemzetközi fogja kísérni. Például Kínában, ahol sok hollywoodi film szed össze elég komoly dollárokat, a The Little Mermaid 2,5 millió dollárral kezdett, pedig ott az Aladdin 18,8 millióval nyitott, míg az Oroszlánkirály például 54,7 millióval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ENVE #10
    Semmilyen személyeskedés nem történt, nem lenne baj, ha tisztában lennél a fogalmával.

    Olyan filmet akarsz itt nekem besztárolni, ami IMDB-n egy szaros 7-et nem ér el. Miről beszélünk? Tudod mi minősít téged? Hát ez.
  • Kelta #9
    én a tényekre mutattam rá..te meg személyeskedsz ..ez téged minősít..
  • ENVE #8
    Tyűha, az már döfi. A mai világban valami minőségtelen, és tartalmatlan (ámbár látványos, és könnyen emészthető) film nagyot kaszál a mozikban, micsoda meglepetés.

    Mindeközben Győzike Showk, Való Világok, GwM-ek, stb., tarol évről-évre, ugye nem kell megjátszanom azt, hogy meglepő az a trend, hogy az emberek fizetnek a szarért? Én megértem, ha a te mércéd egy halálos iramban 28329823 nél már jót jelez, az enyém nem. Vagyunk még ezzel páran - nos, minket már nem lehet megvenni ugyan azzal az üres vacakkal évente 120x.
  • kalapos01 #7
    Arra utal, hogy azok szar filmek. Szerinte. Mármint, hogy megnézte őket és nem tetszettek neki, gondolom.

    De nem sok olyan sikerfilm van, ami Amerikában a globális bevételének alig a 20%-át hozza. Ha Amerikán múlna, a Transformers és a Halálos iramban rég megbukott volna. Egy Creed 3 például 55%-ban Amerikában hozza a bevételt, ami elég magas - az a világot nem érdekelte. A Hableány most 66%-on áll. Ebben nincs semmi meglepő, mindenki kitalálhatja miért. Nem azért, mert az amerikaiaknak fingjuk sincs. Ha valakinek van, akkor ők. Európa meg a magyarok mennek inkább ész nélkül majd mindenre, amit Hollywood eléjük rak. Pedig manapság milyen jó európai filmek vannak a moziban, csak ugye mindenki Amerikamániás.
  • Kelta #6
    Hogyne pl a Halálos iramban sorozat simán 7 milliárd dollár feltt hozott, valszeg a befektetők és a színészek nem értenek veled egyet
  • ENVE #5
    Mondjuk azok pont 1 centet nem érnek.
  • Kelta #3
    A mindenhol alatt Kínát érted?
  • kalapos01 #2
    Így van. Remek példa erre, hogy a Halálos iramban filmek vagy a Transformers filmek Amerikaban elég gyatrán szerepelnek, bezzeg mindenhol máshol hasítanak.
  • Kelta #1
    amcsiknak fingjuk sincs semmiről..