Szekeres Viktor

A vártnál is nagyobbat kaszálhat A kis hableány

A Disney-nek újabb élőszereplős adaptációja startolt el jól.

A kis hableány (The Little Mermaid) Amerikában a jelek szerint még a vártnál is jobban fog indítani, ugyanis a 38 millió dolláros pénteki bevétele 21%-kal a globálisan egymilliárd dollárig elérő Aladdin négy évvel ezelőtti 31,4 millió dollárja előtt. Az Aladdin ugyanezen az ünnepi hosszú hétvégén Amerikában végül 116,8 millió dollárral debütált, A kis hableánynak a tegnap jósolt 125 helyett pedig akár a 130 millió dollár is összejöhet akár.

A siker persze papírforma, a Disney elég komoly bevételeket szakított eddig is élőszereplős adaptációival, bár volt, amelyik inkább alulteljesített, viszont A kis hableány nem elég, hogy kedvelt is, de még "viszonylag friss" is, hogy sokan emlékezzenek rá. Az pedig, hogy a musicalt a musicalben profi Rob Marshall rendezésében láthattuk, a műfaj rajongói is meggyőzhette. A kritikusokat mondjuk kevésbé, a recenziók egyharmada nem lett annyira pozitív, de az első napos nézők exit pollja, az 'A' értékű CinemaScore talán arra utalhat, hogy a jó kezdés után nem fog zuhanórepülésbe átmenni a film, és hosszabb lehet a kifutása, melynek hatására minden bizonnyal újabb élőszereplős adaptációkat ismerhet meg a későbbieknek a mostani fiatalság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    Pedig még le is van írva, hogy a 4 napos 125 millió helyett lehet, hogy 130 millió dollár is lehet. Más kérdés, hogy pont, hogy nem hozta a várt 125 millót.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2023.05.30. 18:28:29
  • Merwenus #1
    A várt a 0 usd, így ha 10 usd-t kaszál már vártnál is nagyobb.