Szekeres Viktor

Végre jó hír az új Blair Witch-filmről

Rendezőt kapott az új Blair Witch.

Tavaly áprilisban derült ki, hogy a Lionsgate stúdió fel szeretné támasztani a Blair Witch-franchise-t, és a Production Weekly alapján ez olyannyira jó úton halad, hogy Oliver Park személyében már rendezője is van a projektnek. A filmnek még nincs címe, a lap folytatásként hivatkozik rá, és azt is megírták, hogy nyár végén, vagy ősszel kezdődne a forgatás. Park olyan filmeket rendezett, mint a The Offering, a Strange Events, a Still és az A Night of Horror: Nightmare Radio. Az eredeti film írói és rendezői, Daniel Myrick és Eduardo Sánchez producerek lesznek a filmben.

Az Ideglelés, azaz a Blair Witch Project minden idők egyik legsikeresebb független filmje volt annak idején, a 60 ezer dolláros horror 1999-ben 140,5 millió dollárt hozott Amerikában és további 108 milliót a világ többi részén. Természetesen rá egy évre folytatást is kapott, azonban a Book of Shadows: Blair Witch 2 közel sem volt akkora siker, egypoénosnak érezték a nézők a koncepciót, így az csak 26,5 millió dollárt termelt hazájában és 21 milliót nemzetközileg, pedig 15 milliós volt a büdzséje. 2016-ban feltámasztásra került a sorozat, de az új próbálkozás sem hozott jobban, mint a második rész: Amerikában 21, a világ többi részén 24 millió dollárra futotta neki 5 milliós költségvetés mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Macropus Rufus #4
  "mert sokan bevették, hogy igazi, mint a Kannibál holokauszt vagy a Halál ezer arca, "
  ez is reklám része volt. Ezért is volt jó, mert tényleg sokan elhitték, hogy amit látnak az valós volt. Ezt olyan sokszor nem lehet eljátszani. Tehát ez film ezzel a lehetőséggel már nem élhet. Innentől meg egy horror lesz a sok közül. Nem állítom, hogy rossz lesz, de nem lesz olyan sikeres mint az első rész. A nyeresége meg sem fogja közelíteni az eredeti film nyereségét.
 • zetortraktor #3
  Egyébként elnézve a mostani kreatív ÉS sikeres horrorfelélesztéseket/folytatásokat, engem mindenképp érdekel, ma sokkal többet ki tudnak hozni egy ilyen alapfelállásból, és ezerféleképp meg lehet közelíteni, a metától kezdve ki tudja meddig. Elég csak egy jó ötlet, és kaphatunk egy kurva jó filmet, ami talán elengedi a boszorkányt és a rázós kamerát is, és magától lesz jó.
 • zetortraktor #2
  Egy filmet nem csak akkor kell vagy érdemes folytatni, ha ugyanolyan sikeres lehet, mint az előző, de... rögtönzött közvéleménykutatás, mert kíváncsi lennék: az eredeti film tényleg nagyot szólt, vagy jó volt bármilyen szinten is? Mármint az tiszta sor, hogy siker lett, mert sokan bevették, hogy igazi, mint a Kannibál holokauszt vagy a Halál ezer arca, és Amerika után elvitte a hájp, ilyen szempontból talán film sosem teljesített így, de mint film bármilyen szinten jó volt a Blair Witch?
 • Macropus Rufus #1
  na ez az a film amit felesleges rebootolni vagy remakelni vagy mi a fene. Ez pont az a film ami úgy volt jó ahogy volt. Ezen film esetében garantált, hogy meg sem fogja közelíteni az eredeti film sikerét és bevételét, nem hinném, hogy ez a új film képes lesz a bele ölt pénz több mint 2300x-át vissza hozni. Meg hát az eredeti film akkor tényleg nagyot szólt. Sztem ez az új fele annyit sem fog.