Szekeres Viktor

Elő-előzetest kapott a Dűne 2

Ma érkezik a Dune 2 első előzetese.

Hollywoodban az elmúlt években szokássá vált, hogy egyes sikerfilmek reklámja is reklámot kapjon. Ez azt jelenti, hogy a küszöbön lévő előzetes premierjének dátumát a stúdiók marketingesei egy afféle elő-előzetessel hirdetik, így generálva egy kis hype-ot a reklámnak, mely jó eséllyel ekképp jobban is fog teljesíteni. Persze efféle húzással általában csak a legnagyobb filmek élnek. És úgy tűnik, hogy a Dune 2-t a Warner stúdió nagynak szeretné látni.


Mint ismert, Denis Villeneuve, a Dűne rendezője az Entertainment Weeklynek adott interjújában elmondta, hogy ő mindig is három részt szánt a fejében a Dűne univerzumában játszódó történetek adaptálására. Az első kettő természetesen Frank Herbert klasszikus regényét fedné le, míg a harmadik a Dűne messiását adaptálná tervei szerint. Herbert még további, a Dűne-univerzumban játszódó regényeket is írt, de ezek egyre pszichedelikusabbak lettek, így nem feltétlenül adaptálhatóak közönségfilmként: A Dűne gyermekei (Children of Dune), A Dűne istencsászára (God Emperor of Dune), A Dűne eretnekei (Heretics of Dune) és A Dűne Káptalanház (Chapterhouse: Dune).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • end3 #1
    Ha Denis Villeneuve-é a rendezői szék akkor várós. (A mai világban csak kevesek kapacitásainak függvényében, születik egy-egy emlékezetes, jó film is. - Két kezünkön megszámlálhatók.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2023.05.03. 09:53:51